Translate

divendres, 3 de febrer del 2012

Pastís de calçots

Ja estem en plena temporada dels calçots. A casa no els podem fer a la brasa, no tenim el lloc on fer-ho, doncs fem-los d’altre manera. 

Ingredients:
- 1 manat de calçots
- 250 ml llet evaporada
- 70 g d’oli
- sal
- Pebre
- Nou moscada
- 5 ous

Preparació:
Posem l’oli a la Thermomix i programem 3 minuts, velocitat 1 i temperatura Varoma. Mentre pelem els calçots, els tallem a talls petits i els posem a la Thermomix a confitar 30 minuts temperatura 80º, Velocitat 3, deixem el broc sense tapar i posem la cistelleta del revés al damunt de la tapa, així es va evaporant l’aigua que deixen anar els calçots. Després, afegim la llet evaporada, la sal, el pebre i la nou moscada i programem 1 minut, velocitat 3, temperatura 0. Ho barregem amb els ous prèviament batuts. Ho posem en un motllo i ho enfornem. La temperatura del forn ha de ser de 170º. El temps dependrà del motllo, per tant, caldrà anar-ho punxant amb una agulla o ganivet fi per saber si ja està cuit.


Suggeriments:
Es pot servir amb salsa romesco. Xips de botifarra negra (fem rodelles molt fines de botifarra negra pelada, les posem entre dues fulles de paper sulfuritzat i deixem-les coure al forn a 100 ºC durant 1 hora).
També pot ser el complement d’un plat d’escalivada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada