Translate

diumenge, 15 de setembre del 2013

Curri de verdures amb llenties a la Thermomix

Un altre recepta destil indi. Aquesta vegada amb més verdures, nhe fet més del compte per què volia fer una moussaka vegetal diferent, però al final el que va sobrar lhe preparat amb bacallà confitat. Tenia un paquet de retalls de bacallà de Sorolla de Tortosa. Nhe fet la meitat confitat i de laltre meitat nhe preparat un baccalà mantecato. Ja us penjaré la recepta per què val la pena.

Curri de verdures amb llenties a la Thermomix
Ingredients:
2 pastanagues
1 porro
1 carbassó
1 albergínia
1 pebrot vermell
1/2 pebrot verd
Penques de bledes
700 g daigua
150 g de llenties caviar
75 g doli doliva
4 cebetes vermelles
4 grans dall
1 tomàquet
1/2 manat de julivert
100 g de vi negre
2 c/p de cúrcuma
1 c/p de pebre vermell
1 fulla de llorer
1 c/c de pebre negre molt
1 c/c de xarop dagave
1 c/p de gingebre en pols
1 c/p de comí molt
les llavors de 6 beines de cardamom
1 c/p de canyella en pols

Preparació:
1. Poseu les llenties a remull un mínim de 2 hores.
2. Talleu les verdures a daus i les col·loqueu al recipient Varoma. Reserveu.
3. Poseu 1 cebeta, el pebrot verd i 1/2 pastanaga, 1 gra dall i 40 g doli, trossegeu 4 segons, Velocitat 4, Sofregiu 8 minuts, 100º, velocitat 1.
4. Incorporeu el pebre vermell, 1 c/p de cúrcuma, 1/2 c/c de pebre, 1 c/p de sal, les llenties, 1 fulla de llorer i laigua, programem 30 minuts, Varoma, gir esquerre, velocitat cullera; afegiu el recipient Varoma amb les verdures els últims 15 minuts.
Tot seguit reserveu les llenties, i les verdures.
5. Poseu al vas 35 g doli, programeu 3 minuts, 100º, velocitat 1.
4. Afegiu les cebes i lall restant, el tomàquet i el julivert, programeu 7 segons, velocitat 5. Saltegem durant 4 minuts, 100º, velocitat 1.
5.Afegiu el vi i la resta despècies, programeu 3 minuts, 100º, velocitat 1
6.Incorporeu les verdures reservades al vas, retireu el cubilet, programeu  8 minuts, 100º, gir esquerre, velocitat 1 sense cubilet.
7.Aboqueu les verdures amb la salsa curri en un bol y servir-ho junt amb les llenties.
Variacions:
Aquesta recepta és vegetariana. Si la voleu amb proteïna animal, podeu
Afegir-hi bacallà, conill o pollastre confitat. Per fer-ho a la Thermomix heu de col·locar el bacallà dessalat, net esbaldit i eixugat al vas; cobriu-lo doli, programeu 15 minuts, temperatura 60º, gir esquerre, velocitat cullera. Si la feu de pollastre o conill sha dincrementar fins a 20 minuts.
Podeu fer servir el curri vegetal per fer una lasanya o moussaka vegetals. Per la moussaka feu tires de 1/2  cm de gruix dalbergínia amb la mandolina, la deixeu 1/2 hora a lescorredora i la poseu al recipient Varoma 20 minuts. Si la voleu freda en lloc de beixamel cobriu-ho amb crema dalbergia (baba ganoush) o hummus de cigrons o fesols

.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada