Translate

diumenge, 15 de setembre del 2013

Baccalà mantecato amb thermomix

Avui hem celebrat els 22 anys de cassats amb un menú una mica especial. Laperitiu amb el baccalà mantecato, de primer un gaspatxo, de segon larròs amb conill i de postre brownie amb gelat de vainilla. Un bon menú de celebració i convalescència.
Ja començo a menjar més coses crues. Avui he provat aquesta pasta veneciana, molt interessant, l'he vist amb el bacallà cuit i cru. Jo ho he provat tot cru i ha quedat per llepar-se els dits. Ho he posat a la taula com si fos un dip, agafant-ho amb patates fregides. I lhe posat a larròs con si fos un allioli, sublim!!

Tinc per fer escalivada, ho bull provar barrejant-la amb lalbergínia, fent un baba ganoush substituint-la pel tahini. Ja us ho diré, però pinta molt bé.

Baccalà mantecato amb thermomix


Ingredients
300 g de retalls de bacallà dessalat sense pell ni espines,
70 g doli doliva
3 o 4 grans dall
sal,
pebre negre molta
nou moscada ratllada

Elaboración:
Neteja be de pell i espines els retalls de bacallà dessalat esqueixant-lo amb els dits. Escorreu i assequeu-lo  be.
Poseu-lo al vas de la Thermomix amb els alls pelats, ½ c/c de sal, unes voltes del molinet del pebre i nou moscada ratllada al moment, tritureu amb 3 cops de turbo.
Peseu loli en un got. Programeu velocitat 4, sense temps, col·loqueu un pes al cubilet. Al moment que engegueu la màquina aboqueu loli damunt la tapa fins un parell de segons després de caure tot loli. Ha de quedar una crema fina. Proveu la crema, si cal afegiu una mica despècies o sal. Guardeu-lo a la nevera, cal servir-ho fred.
Presentació:
Poseu-ho en salseres repartides per la taula. Podeu untar torradetes, sucar-hi patates fregides, o bastonets de carbassó tendres o de pastanaga, o posar-ho com un allioli en una arròs o fideuà.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada