Translate

diumenge, 15 de setembre del 2013

Llenties caviar guisades

Un altre plat dinspiració india, aquest cop com a plat únic, hi he afegit els tomàquets per possar-hi mes verdura. També shi pot afegir carbassó i albergínia, també altres verdures com bròquil, coliflor, etc...

Si voleu acompanyar-ho dun altre plat, podeu fer una amanida verda amb formatge de cabra tebi i una vinagreta doli, bàlsam de vinagre, xarop derable (arce) o de sisal blanc (agave),(jo he provat els dos xarops i tots dos donen un bon sabor), sal i pebre

Ingredients:
-250g de llenties caviar seques (pesades abans del remull).
-150 g de ceba tallada a quarts.
-100 g de pebrot verd, tallat a trossos.
-2 grans d
all.
-1 pastanaga (60 g) tallada a trossos.
-50 g d
oli doliva verge extra.
-5 tomàquets de pera madurs
-1/2 c/c de pebre negra acabada de moldre.
-1 c/p de pebre roig dolç
1 c/p de cúrcuma
1 c/p de comí. En pols
1 c/p de canyella en pols
1 cm de gingebre ratllat
-1 fulla de llorer
-sal
-700 g d
aigua.

Preparació:

1- Poseu les llenties a remullar amb bastant aigua un mínim de dues hores abans de la preparació. Renteu-les i escorreu-les.
2-
 Poseu la ceba, el pebrot, els alls, la pastanaga i 50 g doli al vas. Trossegeu-ho 4 segons, velocitat 4 .
3-
 Amb lespàtula, baixeu les verdures al fons del vas i sofregiu 8 minuts, Varoma, velocitat 1.
4-
 Quant acabin els 8 min del sofregit, incorporeu al vas el pebre roig i la resta despècies, el tomàquet tallat a octaus, les llenties, el llorer, 1 c/p de sal i laigua. Programeu 30 minuts, 100º, gir esquerre, velocitat cullera



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada