Aquí us presento la manera de fer carxofes quant no les podem fer a la brasa.
Ingredients per 4 persones:
- 8 carxofes
- Oli
- Balsàmic de vinagre de Cal Menescal
- 1 pastilla de caldo (vegetal o de pollastre)
- Pebre
Preparació:
Netegem les carxofes treien les fulles més verdes i tocades, les piquem per la punta i les escapcem. Tallem les cues i les pelem.
Cobrim el fons d’una cassola amb oli, ho posem al foc, quant ja és calent hi afegim les carxofes.
Dins les carxofes i posem un pessic de pebre una culleradeta de cafè de bàlsam de vinagre i un raig d’oli d’oliva extra verge.
Tot seguit afegim 1 got i ½ d’aigua i la pastilla de de caldo esmicolada. Quant el caldo ja bull abaixem el foc i, d’en tant en tant, amb una cullera anem omplint les carxofes del suc de la cassola, fins que ja són cuites, aproximadament 1 hora i 1/2 .
Acompanyades d’escalivada són un bon primer plat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada