Aquí venen dues receptes per quant comenci el fred, porten molta energia. Cal no abusar-ne.
Ingredients per 6 persones:
- 1 col rissada mitjana
- 5 patates grosses
- 3 talls de cansalada
- 12 talls fins de Bacó curat
- 2 grans d’all
- Sal
Preparació:
Netegem la col i traiem els nervis centrals de les fulles, posem una olla de coure al vapor amb dos o tres dits d’aigua, quant arrenqui el bull, afegim la col tallada a trossos al cistellet de l’olla, al cap d’uns minuts hi posem les patates tallades a daus. Un com estigui tot cuit ho posem en un bol.
Mentre en una paella fregim els talls de bacó i els reservem. A la mateixa paella posem la cansalada sense corna tallada a trossos, la deixem que es vagi fent a poc a poc, fins que estigui ben rossa i l’afegim al bol.
Posem un parell de cullerades del suc de la cansalada ben calent a la col. Agafem una batedora de varetes i ho aixafem bé junt amb els trossos de cansalada.
Traiem l’accés de greix de la cansalada i fregim els alls ben petits i tot seguit la col i les patates, l’hi anem donant voltes com si fos una truita fins que està ben cuit.
Servim el trinxat ben calent amb els talls de bacó per sobre. La corna de la cansalada la podem posar en una platet per anar picant.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada