Translate

diumenge, 15 de gener del 2012

Melmelada de tomàquet

Us presento un bon acompanyament d’un plat de carn, o d’un esmorzar, o d’un aperitiu de formatges, o el que vosaltres vulgueu

Melmelada de tomàquet
Ingredients:
- 1 kg de tomàquets de pera
- 600 g de sucre (400 g de blanc i 200 g de moreno)
- 1llimona (ben palada i sense llavors)
Preparació:
Rentem els tomàquets, els hi trèiem la branqueta i els fem un tall en creu a la part de baix. Els escaldem en aigua bullent i els refredem ràpidament en aigua freda.
Els pelem, els tallem per la meitat i els hi trèiem les llavors. Els anem deixant a un colador perquè perdin una mica d'aigua. 
Posem els tomàquets al vas de la Thermomix i la resta de d’ingredients i trossegem durant 6 segons a velocitat 4. Tot seguit programem 30 minuts, temperatura 100, velocitat 1. Si queda massa líquida, programem la temperatura Varoma uns minuts més.

Si es vol es pot treure el gotet de la tapa i posar la cistelleta del revés damunt la tapa, així hi ha més evaporació durant la cocció. Pensem que quant es refreda s’espesseix una mica més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada