Translate

diumenge, 15 de setembre del 2013

Arròs amb conill mar i muntanya

Un altre arròs mar i muntanya, aquesta vegada amb conill, sípia i calamars. I com no amb un allioli de bacallà, el baccalà mantecato, lhi dona un toc molt interessant.

Arròs amb conill mar i muntanya
Imprimir
Ingredients:
8 racions
600 g de lloms de conill
1 calamars gran
1 sèpia mitjana
600 g - Arròs
1 Ceba gran
1/2  Pebrots verd
2-3 alls
4  Tomàquets madurs
1 c/p de pebre vermell
1 c/p de sal
1 c/c de xarop darce
50 g doli doliva
50 cl de conyac
50 cl de vi ranci de la Terra Alta
250 cl de vi blanc sec de la Terra Alta (13-14º)
6 brins de safrà
1000 g de caldo de peix
500 g de caldo vegetal

Preparació:
Barregeu els caldos i poseu-los a escalfar.
Escalfeu loli. Quan sigui calent afegiu-hi el calamars a rodanxes fines, o a tires, la sèpia a daus petits i els lloms de conill a dauet.
Quan comenci a daurar-se afegiu la ceba, el pebrot i lall ratllat, deixeu sofregir fins que es separi loli.
Afegiu el tomàquet ratllat amb el xarop, la sal i el pebre vermell, sofregiu igual fins que es separi loli.
Afegiu-hi larròs i remeneu-ho un parell de minuts.
Afegiu la barreja de conyac i vi ranci, deixeu-ho que ho absorbeixi tot sense deixar de remenar, tot seguit feu el mateix amb el vi blanc.
Piqueu el safra amb julivert al morter, afegiu 1 cullerot de caldo i tireu-ho a larròs amb més caldo fins completar 1 litre.
Deixeu-ho 8 minuts a foc viu i 7 minuts a foc mig. Aneu afegint la resta de caldo a mesura que ho vagi necessitant, no ha de quedar sec. Tapeu-ho uns 5 minuts abans de servir-ho.
Variacions:
Segons la temporada:
Podeu afegir albergínia, carbassó, carxofes, favetes, mongetes tendres i pèsols al sofregit.
Podeu afegir rodanxes de baldana 5 minuts abans de tancar el foc.



1 comentari:

  1. Interessant el teu bloc de cuina, Jordi. Ja t'aniré seguint.

    Salut!!

    Joan

    ResponElimina