Un altre arròs
mar i muntanya, aquesta vegada amb conill, sípia i calamars. I com no amb un
allioli de bacallà, el baccalà mantecato, l’hi dona un toc molt interessant.
Arròs amb conill
mar i muntanya
Imprimir
Ingredients:
8 racions
600 g de
lloms de conill
1
calamars gran
1 sèpia mitjana
600 g -
Arròs
1 Ceba
gran
1/2 Pebrots verd
2-3 alls
4 Tomàquets madurs
1 c/p de
pebre vermell
1 c/p de
sal
1 c/c de xarop
d’arce
50 g d’oli d’oliva
50 cl de conyac
50 cl de
vi ranci de la Terra Alta
250 cl de
vi blanc sec de la Terra Alta (13-14º)
6 brins
de safrà
1000 g de
caldo de peix
500 g de
caldo vegetal
Preparació:
Barregeu
els caldos i poseu-los a escalfar.
Escalfeu
l’oli. Quan sigui calent
afegiu-hi el calamars a rodanxes fines, o a tires, la sèpia a daus petits i els
lloms de conill a dauet.
Quan
comenci a daurar-se afegiu la ceba, el pebrot i l’all ratllat, deixeu sofregir fins que es separi l’oli.
Afegiu el
tomàquet ratllat amb el xarop, la sal i el pebre vermell, sofregiu igual fins
que es separi l’oli.
Afegiu-hi
l’arròs i remeneu-ho un
parell de minuts.
Afegiu la barreja de conyac i vi ranci, deixeu-ho que ho absorbeixi tot sense deixar de remenar, tot seguit feu el mateix amb el vi blanc.
Afegiu la barreja de conyac i vi ranci, deixeu-ho que ho absorbeixi tot sense deixar de remenar, tot seguit feu el mateix amb el vi blanc.
Piqueu el
safra amb julivert al morter, afegiu 1 cullerot de caldo i tireu-ho a l’arròs amb més caldo fins completar 1 litre.
Deixeu-ho
8 minuts a foc viu i 7 minuts a foc mig. Aneu afegint la resta de caldo a
mesura que ho vagi necessitant, no ha de quedar sec. Tapeu-ho uns 5 minuts
abans de servir-ho.
Variacions:
Segons la temporada:
Podeu afegir albergínia, carbassó, carxofes, favetes, mongetes tendres i pèsols al sofregit.
Podeu afegir albergínia, carbassó, carxofes, favetes, mongetes tendres i pèsols al sofregit.
Podeu
afegir rodanxes de baldana 5 minuts abans de tancar el foc.
Interessant el teu bloc de cuina, Jordi. Ja t'aniré seguint.
ResponEliminaSalut!!
Joan