Un altre plat d’inspiració india, aquest cop com a plat únic, hi he afegit
els tomàquets per possar-hi mes verdura. També s’hi pot afegir carbassó i albergínia, també altres verdures
com bròquil, coliflor, etc...
Si voleu acompanyar-ho d’un altre plat, podeu fer una amanida verda amb formatge de
cabra tebi i una vinagreta d’oli,
bàlsam de vinagre, xarop d’erable (arce) o de
sisal blanc (agave),(jo he provat els dos xarops i tots dos donen un bon sabor),
sal i pebre
Ingredients:
-250g de llenties caviar seques (pesades abans del remull).
-150 g de ceba tallada a quarts.
-100 g de pebrot verd, tallat a trossos.
-2 grans d’all.
-1 pastanaga (60 g) tallada a trossos.
-50 g d’oli d’oliva verge extra.
-150 g de ceba tallada a quarts.
-100 g de pebrot verd, tallat a trossos.
-2 grans d’all.
-1 pastanaga (60 g) tallada a trossos.
-50 g d’oli d’oliva verge extra.
-5 tomàquets de pera madurs
-1/2 c/c de pebre negra acabada de moldre.
-1 c/p de pebre roig dolç
-1/2 c/c de pebre negra acabada de moldre.
-1 c/p de pebre roig dolç
1 c/p de cúrcuma
1 c/p de comí. En pols
1 c/p de canyella en pols
1 cm de gingebre ratllat
-1 fulla de llorer
-sal
-700 g d’aigua.
-1 fulla de llorer
-sal
-700 g d’aigua.
Preparació:
1- Poseu les llenties a remullar amb bastant aigua un mínim de dues hores abans de la preparació. Renteu-les i escorreu-les.
2- Poseu la ceba, el pebrot, els alls, la pastanaga i 50 g d’oli al vas. Trossegeu-ho 4 segons, velocitat 4 .
3- Amb l’espàtula, baixeu les verdures al fons del vas i sofregiu 8 minuts, Varoma, velocitat 1.
4- Quant acabin els 8 min del sofregit, incorporeu al vas el pebre roig i la resta d’espècies, el tomàquet tallat a octaus, les llenties, el llorer, 1 c/p de sal i l’aigua. Programeu 30 minuts, 100º, gir esquerre, velocitat cullera
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada