Translate

dissabte, 31 d’agost del 2013

Timbal d’arròs i quinoa amb verdures a la Thermomix

Un altre plat fred per aquest estiu que sens acaba. Un bon plat únic. Ara estaré uns dies sense publicar res. Dilluns entrarem en quiròfan. Després de perdre 17 quilos amb totes les receptes lleugeres que he fet. Algunes encara ne les he publicat, després amb aires renovats i més ànims, les aniré penjant.

Timbal darròs i quinoa amb verdures al vapor 

Ingredients
Per 4-6 racions
1 carbassó
300 g de mongeta tendra
 
1 tasseta de pèsols
1 tasseta de quinoa
1 ½ tasseta darròs llarg 
800 g de aigua
 
1 gra d
all 
2 claus despècie
20-25 g d
oli doliva  
100 g de bacallà fumat
3 ous durs
Enciam
Col llombarda
Pastanaga ratllada
Tomàquet
Ceba dolça
Preparació:
Con Thermomix 
Renteu be el carbassó. Sense pelar-lo feu-ne espaguetis amb la mandolina.
Col·loqueu la mongeta tendra tallada a daus si és plana, per la mitat si és la rodona, i els pèsols al recipient Varoma. A la safata col·loqueu els espaguetis de carbassó.
Col·loqueu al vas el clau despècie, lall i loli . Tot seguit col·loqueu el cistellet amb la quinoa,  prèviament rentada amb aigua freda, i larròs aboqueu laigua,  programeu 5 minuts, temperatura 100º, velocitat 4.
Tot seguit poseu el recipient Varoma, programeu 10 minuts, temperatura 100º, velocitat 4. Retireu el recipient Varoma i deixeu escorre les verdures. Retirem el cistellet, renteu larròs i la quinoa sota laixeta amb aigua freda, col·loqueu-ho en un bol. 
Ratlleu 3 ous durs. Aboqueu-ho al bol junt amb l
arròs i la quinoa. Afegiu les verdures del Varoma integreu-ho be amb una espàtula.
Sense Thermomix
Si disposeu duna vaporadora o duna olla per cuinar al vapor col·loqueu les verdures i cuineu durant  8 10 minuts.
En una olla convencional cuineu larròs i la quinoa amb laigua bullent a foc mig durant 15 minuts. 
Ratlleu els ous i aboqueu en un bol junt amb l
arròs, la quinoa i les verdures. Integreu be amb una espàtula.
Muntatge del plat:
Amb el motlle demplatar talleu el bacallà fumat i el reserveu, tot seguit lunteu amb oli i aneu fent els timbals als plats, poseu una rodona de bacallà damunt de cada un. Envolteu el timbal damanida al vostre gust.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada