Amanida de rap amb arròs baldana i salsitxa
Racions: 6
Dificultat: fàcil
Ingredients:
- 1 enciam
- 1 cogombre a dauets
- 1/2 pebrot a dauets
- 2 tomàquets a dauets
- 2 pastanagues ratllades
- 1/2 ceba dolça a dauets
- 120 g d’arròs llarg
- 1 c/p de cúrcuma
- 1/2 c/p de gingebre
- 1 c/p de sal
- 5 boles de pebre
- 1 all
- aigua
- 3 cuetes de rap sense espina
- pebre vermell
- oli d’oliva
- sal
- 2 baldanes
- 6 salsitxes petites
- Bàlsam de vinagre Mercè del Menescal
Preparació:
Rap
a la Thermomix
Netegeu els lloms de rap, traieu-los la
pell, les espines i assequeu-los. feu dos lloms de cada cueta.
Barregeu el pebre vermell, la sal i oli d’oliva en un bol. Amb
un pinzell pinteu cada llom.. Emboliqueu cada llom amb film transparent, ben
apretats. Col·loqueu-los al recipient Varoma de la Thermomix.
Arròs a la Thermomix
Poseu al vas 20 g d’oli, programeu
3 minuts, temperatura Varoma, Velocitat 1. Afegiu l’all laminat,
programeu 2 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.
Incorporeu la sal, la cúrcuma, el
gingebre, i l’aigua, programeu 20 segons, velocitat 5-7. Incorporeu els grans de pebre.
Introduïu el cistellet amb l’arròs dins
afegiu aigua si cal fins que dobli l’aigua el nivell de l’arròs, Col·loqueu
el recipient Varoma, programeu 20 minuts, Varoma, velocitat 4. Traieu el
cistellet i renteu l’arròs i deixeu-lo escorre.. Reserveu-lo.
Deixeu refredar el rap i desmotleu els
llom, talleu-los a rodanxes d’un dit.
Feu les salsitxes i les baldanes a la
planxa.
Montatge plats
Feu un motlle d’arròs i un altre de
verdures, col·loqueu-los al plat. Repartiu les rodanxes de llom de rap damunt
de cada motllo.
Feu un llit d’enciam i repartiu les baldanes tallades a
rodanxes i les salsitxes a cada plat.
Prepareu una vinagreta amb el bàlsam de
vinagre, pebre i el suc de cocció del rap.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada