Translate

dimecres, 14 d’agost del 2013

Empedrat amb ajoblanco de fesols de Santa Pau

Empedrat amb ajoblanco de fesols de Santa Pau


Ingredients
400 g de fesols de Santa Pau (cuits)
200 g de tomata de pera
100 g de ceba tendra
100 g de pebrot vermell
100 g de cogombre
2 o 3 ous durs
250 de bacallà esqueixat marinat amb all, julivert i oli
ajoblanco de fesols de Santa Pau
150 g de fesols de Santa Pau (cuits)
1 all
1/4 de ceba tendra
1/4 cogombre petit pelat
1/3 de pebrot italià verd
50 de farina dametlla crua
50 de Parmesà en pols
100 g daigua mineral freda
1/2 c/p de sal
50 g doli
Vinagreta dolivada
50 g doli extra verge
30 g de bàlsam de vinagre Mercè del Menescal
3 c/p dolivada


Elaboració
Renteu els fesols i els poseu a remull un mínim de 8 hores.
Poseu al vas 250 g daigua del remull. Renteu be i escorreu els fesols al cistellet. Col·loqueu el cistellet dins el vas. Incorporeu mitja ceba, una pastanaga, 5 grans de pebre, loli, i 1 c/p de sal i cobriu amb aigua freda, programeu 40 min, 100º, velocitat .
Quan acabi el temps, afegiu aigua freda, fins recuperar el nivell inicial, pel broc de la tapa, programeu 30 minuta, 100º, velocitat 2. Comproveu que estiguin cuits, sinó, afegiu més aigua freda com abans, programeu 30 minuts, 100º, velocitat 2..
Netegeu les verdures. Talleu-les a daus petits.
En un bol barregeu els fesols i les verdures.
Ajoblanco de fesols
Poseu al vas de la Thermomix el formatge parmesà amb 3 o 4 cops de turbo el convertiu en pols, reserveu.
Feu el mateix amb les ametlles crues.
Poseu els fesols, lall, la ceba, el cogombre i el pebrot, programeu 25 segons, velocitat 5. Afegiu laigua, la sal, el formatge en pols, la farina dametlla i la sal, programeu 10 segons, velocitat 7.
Incorporeu loli, emulsioneu 5 segons, velocitat 7.
Muntatge
En un plat fondo gran col·loqueu lanell demplatar al centre, feu un cilindre dempedrat ben compactat. Pel damunt col·loqueu el bacallà marinat i 1 o 2 quarts dou dur.
Amb un cullerot aboqueu lajoblanco de fesols pel voltant.
Si voleu podeu tirar pel damunt una mica de vinagreta dolivada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada