Empedrat amb ajoblanco de fesols de Santa
Pau
Ingredients
400 g de fesols de Santa Pau (cuits)
200 g de tomata de pera
100 g de ceba tendra
100 g de pebrot vermell
100 g de cogombre
2 o 3 ous durs
250 de bacallà esqueixat marinat amb all,
julivert i oli
ajoblanco de fesols de
Santa Pau
150 g de fesols de Santa Pau (cuits)
1 all
1/4 de ceba tendra
1/4 cogombre petit pelat
1/3 de pebrot italià verd
50 de farina d’ametlla crua
50 de Parmesà en pols
100 g d’aigua mineral freda
1/2 c/p de sal
50 g d’oli
Vinagreta d’olivada
50 g d’oli extra verge
30 g de bàlsam de vinagre Mercè del
Menescal
3 c/p d’olivada
Elaboració
Renteu els fesols i els poseu a remull un
mínim de 8 hores.
Poseu al vas 250 g d’aigua del
remull. Renteu be i escorreu els fesols al cistellet. Col·loqueu el cistellet
dins el vas. Incorporeu mitja ceba, una pastanaga, 5 grans de pebre, l’oli, i 1 c/p de
sal i cobriu amb aigua freda, programeu 40 min, 100º,
velocitat .
Quan acabi el temps, afegiu aigua freda,
fins recuperar el nivell inicial, pel broc de la tapa, programeu 30 minuta, 100º,
velocitat 2. Comproveu que estiguin cuits, sinó, afegiu més aigua freda com
abans, programeu 30 minuts, 100º, velocitat 2..
Netegeu les verdures. Talleu-les a daus
petits.
En un bol barregeu els fesols i les
verdures.
Ajoblanco de fesols
Poseu al vas de la Thermomix el formatge
parmesà amb 3 o 4 cops de turbo el convertiu en pols, reserveu.
Feu el mateix amb les ametlles crues.
Poseu els fesols, l’all, la ceba,
el cogombre i el pebrot, programeu 25 segons, velocitat 5. Afegiu l’aigua, la sal,
el formatge en pols, la farina d’ametlla i la sal, programeu 10 segons,
velocitat 7.
Incorporeu l’oli, emulsioneu 5 segons, velocitat
7.
Muntatge
En un plat fondo gran col·loqueu l’anell d’emplatar al
centre, feu un cilindre d’empedrat ben compactat. Pel damunt col·loqueu el bacallà marinat i 1 o 2
quarts d’ou dur.
Amb un cullerot aboqueu l’ajoblanco de
fesols pel voltant.
Si voleu podeu tirar pel damunt una mica
de vinagreta d’olivada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada