Translate

dimecres, 14 d’agost del 2013

Arròs amb bacallà mar i muntanya

Arròs amb bacallà mar i muntanya
Imprimir

Ingredients:


8 racions
350 g - Bacallà esqueixat dessalat
1 calamars gran
3 sèpies petites o 1 de gran
350 g de salsitxa
500 g - Arròs
150 g - Pèsols
1 Ceba gran
1/2  Pebrot meitat vermell meitat verd
2-3 alls
4  Tomàquets madurs
1 c/p de pebre vermell
1 c/p de sal
1 c/p de sucre
50 g doli doliva
100 cl de vermut de la Terra Alta
250 cl de vi blanc sec de la Terra Alta (13-14º)
1500 g de caldo de peix


Preparació:
24 hores abans poseu el bacallà a dessalar, al cap de 12 hores canvieu laigua. Abans de preparar larròs esvaldiu el bacallà, renteu-lo i lassequeu i lesmicoleu.
Escalfeu loli. Quan sigui calent afegiu-hi el calamars a rodanxes fines, o a tires, la sèpia a daus petits i la salsitxa a rodanxes dun dit.
Quan comenci a daurar-se afegiu la ceba, el pebrot i lall ratllat, deixeu sofregir fins que es separi loli.
Afegiu el tomàquet ratllat amb el sucre, la sal i el pebre vermell, sofregiu igual fins que es separi loli.
Incorporeu els pèsols i el bacallà doneu unes voltes mes o menys 1 minut.
Afegiu-hi larròs i remeneu-ho un parell de minuts.
Afegiu el vermut, deixeu-ho que ho absorbeixi tot sense deixar de remenar, tot seguit feu el mateix amb el vi.
Afegiu-hi un litre de caldo bullent. 
Deixeu-ho 8 minuts a foc viu i 10 minuts a foc mig. Aneu afegint la resta de caldo a mesura que ho vagi necessitant, no ha de quedar sec. Tapeu-ho uns 5 minuts abans de servir-ho.

Variacions:
Segons la temporada:
Podeu afegir carxofes, favetes, carbassó i albergínia a dauets al sofregit.
Podeu afegir rodanxes de baldana 5 minuts abans de tancar el foc.
Notes:
Si poseu pèsols i favetes que son llegums, no passeu dels 80 g per ració comptant larròs.
De carn, peix i marisc no passeu dels 150 g per ració com a màxim.
De verdures no passeu dels 250 g comptant també lentrant.
.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada