Arròs amb bacallà
mar i muntanya
Imprimir
Ingredients:
8 racions
350 g -
Bacallà esqueixat dessalat
1
calamars gran
3 sèpies petites
o 1 de gran
350 g de
salsitxa
500 g -
Arròs
150 g -
Pèsols
1 Ceba
gran
1/2 Pebrot meitat vermell meitat verd
2-3 alls
4 Tomàquets madurs
1 c/p de
pebre vermell
1 c/p de
sal
1 c/p de
sucre
50 g d’oli d’oliva
100 cl de
vermut de la Terra Alta
250 cl de
vi blanc sec de la Terra Alta (13-14º)
1500 g de
caldo de peix
Preparació:
24 hores
abans poseu el bacallà a dessalar, al cap de 12 hores canvieu l’aigua. Abans de preparar l’arròs esvaldiu el bacallà, renteu-lo i l’assequeu i l’esmicoleu.
Escalfeu
l’oli. Quan sigui calent
afegiu-hi el calamars a rodanxes fines, o a tires, la sèpia a daus petits i la
salsitxa a rodanxes d’un dit.
Quan
comenci a daurar-se afegiu la ceba, el pebrot i l’all ratllat, deixeu sofregir fins que es separi l’oli.
Afegiu el
tomàquet ratllat amb el sucre, la sal i el pebre vermell, sofregiu igual fins
que es separi l’oli.
Incorporeu
els pèsols i el bacallà doneu unes voltes mes o menys 1 minut.
Afegiu-hi
l’arròs i remeneu-ho un
parell de minuts.
Afegiu el vermut, deixeu-ho que ho absorbeixi tot sense deixar de remenar, tot seguit feu el mateix amb el vi.
Afegiu el vermut, deixeu-ho que ho absorbeixi tot sense deixar de remenar, tot seguit feu el mateix amb el vi.
Afegiu-hi
un litre de caldo bullent.
Deixeu-ho 8 minuts a foc viu i 10 minuts a foc mig. Aneu afegint la resta de caldo a mesura que ho vagi necessitant, no ha de quedar sec. Tapeu-ho uns 5 minuts abans de servir-ho.
Deixeu-ho 8 minuts a foc viu i 10 minuts a foc mig. Aneu afegint la resta de caldo a mesura que ho vagi necessitant, no ha de quedar sec. Tapeu-ho uns 5 minuts abans de servir-ho.
Variacions:
Segons la temporada:
Podeu afegir carxofes, favetes, carbassó i albergínia a dauets al sofregit.
Podeu afegir carxofes, favetes, carbassó i albergínia a dauets al sofregit.
Podeu
afegir rodanxes de baldana 5 minuts abans de tancar el foc.
Notes:
Si poseu pèsols i favetes que son llegums, no passeu
dels 80 g per ració comptant l’arròs.
De carn, peix i marisc no passeu dels 150 g per
ració com a màxim.
De verdures no passeu dels 250 g comptant també l’entrant.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada