Un altre recepta d’estil indi. Aquesta
vegada amb més verdures, n’he fet més del compte per què volia fer una moussaka vegetal diferent, però
al final el que va sobrar l’he preparat amb bacallà confitat. Tenia un paquet de retalls de bacallà de
Sorolla de Tortosa. N’he fet la
meitat confitat i de l’altre meitat n’he preparat un baccalà mantecato. Ja
us penjaré la recepta per què val la pena.
Curri de verdures amb llenties a la Thermomix
Ingredients:
2 pastanagues
1 porro
1 carbassó
1 albergínia
1 pebrot vermell
1/2 pebrot verd
Penques de bledes
700 g d’aigua
150 g de llenties caviar
75 g d’oli d’oliva
4 cebetes vermelles
4 grans d’all
1 tomàquet
1/2 manat de julivert
100 g de vi negre
2 c/p de cúrcuma
1 c/p de pebre vermell
1 fulla de llorer
1 c/c de pebre negre molt
1 c/c de xarop d’agave
1 c/p de gingebre en pols
1 c/p de comí molt
les llavors de 6 beines de cardamom
1 c/p de canyella en pols
Preparació:
1. Poseu les llenties a remull un mínim de 2 hores.
2. Talleu les verdures a daus i les col·loqueu al
recipient Varoma. Reserveu.
3. Poseu 1 cebeta, el pebrot verd i 1/2 pastanaga, 1
gra d’all i 40 g d’oli, trossegeu 4 segons, Velocitat 4,
Sofregiu 8 minuts, 100º, velocitat 1.
4. Incorporeu el pebre vermell, 1 c/p de cúrcuma, 1/2
c/c de pebre, 1 c/p de sal, les llenties, 1 fulla de llorer i l’aigua, programem 30 minuts, Varoma,
gir esquerre, velocitat cullera; afegiu el recipient Varoma amb les verdures
els últims 15 minuts.
Tot seguit reserveu les llenties, i les verdures.
5. Poseu al vas 35 g d’oli, programeu 3 minuts, 100º, velocitat 1.
4. Afegiu les cebes i l’all restant, el tomàquet i el julivert, programeu 7 segons,
velocitat 5. Saltegem durant 4 minuts, 100º, velocitat 1.
5.Afegiu el vi i la resta d’espècies, programeu
3 minuts, 100º, velocitat 1
6.Incorporeu les verdures reservades al vas, retireu
el cubilet, programeu 8 minuts, 100º, gir esquerre, velocitat 1 sense
cubilet.
7.Aboqueu les verdures amb la salsa curri en un bol y
servir-ho junt amb les llenties.
Variacions:
Aquesta recepta és vegetariana. Si la voleu amb proteïna
animal, podeu
Afegir-hi bacallà, conill o pollastre confitat. Per fer-ho a la Thermomix
heu de col·locar el bacallà dessalat, net esbaldit i eixugat al vas; cobriu-lo
d’oli, programeu
15 minuts, temperatura 60º, gir esquerre,
velocitat cullera. Si la feu de pollastre o conill s’ha d’incrementar fins a 20 minuts.
Podeu fer servir el curri vegetal per fer una lasanya o moussaka vegetals.
Per la moussaka feu tires de 1/2 cm de
gruix d’albergínia amb
la mandolina, la deixeu 1/2 hora a l’escorredora i la poseu al recipient Varoma 20 minuts.
Si la voleu freda en lloc de beixamel cobriu-ho amb crema d’albergia (baba ganoush) o hummus de
cigrons o fesols
.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada