Translate

dijous, 10 de novembre del 2011

Estofat de Vedella

Avui us presento l'estofat que vaig preparar ahir. Aquí teniu les fotografies del procés, ja us passaré la recepta, per ara aneu fent boca i endevineu els ingredients. N'hi ha que són trampa per què no els veieu a les fotos, però són els que l'hi donen un gust diferent a aquest estofat.
Els meus fills els hi deu haver agradat molt, ja que si em descuido no em deixin ni un plat.

Ara us detallo els ingredient i l'elaboració.

Ingredients.
  • 750 gr. de vedella
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 ceba a grills
  • 2 pastanagues a rodanxes
  • 2 o 3 pebrots vers dels prims
  • 2 tomàquets a quarts 
  • 1 boquet d'herbes
  • 3 claus d'olor
  • 10 granets de pebre variat
  • 1 tasseta de cafè de Bàlsam de Vinagre Mercè del Menescal
  • 1 got de vi blanc sec
  • sal
  • oli d'oliva
  • aigua
  • 4 pataques grans.


Elaboració

Tallar la carn a dauets i salar-la, cobrir el fons de l'olla ràpida d'oli, ofeguem la carn fins a daurar-la un xic, la retirem.



Posem la cabeça d'alls, la ceba,  la pastanaga, els pebrots, el boquet d'herbes, els claus, el pebre, la sal i les tomàquets fins que estiguin les verdures toves.
Mentrestant tallem les patates a daus grossos i les fregim una miqueta a la fregidora, sense deixar enrossir massa. Quant les verduretes ja estan toves i posem el bàlsam de vinagre i el vi ho deixem reduir un xic. 




Hi afegim la carn  i les pataques i afegim aigua amb una pastilla de caldo fins a quasi cobrir-ho. Tapem l'olla i ho deixem bullir 30 minuts.



Deixem que es refredi l'olla i l'obrim.


Per servir-ho podem escalfar una safata de pirex al forn i posar-hi l'estofat.


A l'hora de menjar-s'ho es pot acompanyar d'un vi negre de la Terra Alta.

Bon profit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada