Avui he arribat a l'Ampolla i he anat a comprar peix mentre pensava que podia fer, després he anat a Camarles i a la Carnisseria del Paulo he comprat unes baldanes d'arròs. He comprat unes taronges i cap a casa a veure que podia fer.
Amb el que tenia a casa i el que he comprat m'he preparat aquest arròs.
Amb el que tenia a casa i el que he comprat m'he preparat aquest arròs.
Ingredients per a 2 racions:
Pel fumet:
- ¾ kg de musclos
- 2 taronges
- ½ tasseta de
vermut
Pel sofregit:
- oli
- 1 ceba petita
- 2 alls
- ¼ de pebrot
italià
Per la resta:
- 2 tassetes d’arròs
- 1 baldana
- 1 tassetes de vermut de la Terra Alta
- julivert
- sal
- 6 llagostins petits
- 2
escamarlans
Preparació fumet:
Espremeu les taronges i reserveu el
suc per una banda i les pells per una altre.
Netegeu els musclos i els poseu en una olla amb ½ tasseta de vermut i les pells d’una taronja. Tapeu l’olla i la poseu a foc viu. Quant ja
son oberts traieu-los de l’olla. Filtreu
el caldo i aixafeu les pells de la taronja, afegiu-hi el suc de taronja
reservat
Preparació tradicional:
En una cassola poseu un bon raig d’oli, sofregiu la ceba, el pebrot i l’all. Seguidament poseu l’arròs i el deixeu
enrossir una mica.
Afegiu la baldana a rodanxes sense la pell i poseu-la a la cassola amb la
resta del vermut, anem remenant i desfent alhora la baldana.
Quant s’ha begut tot el
suc aneu afegint de mica en mica el fumet fins que ja estigui cuit al vostre
gust.
Si us fa falta mes caldo hi podeu afegir aigua amb un xic de sal. Al final
afegiu-hi el julivert picat.
Per servir-lo ho podeu acompanyar amb rodanxes de baldana que haureu marcat a la planxa junt amb els
llagostins i els escamarlans.
Preparació thermomix:
Piqueu la ceba, el pebrot i l’all, 4 seg., vel. 5.
Incorporeu l’oli i sofregiu-ho
7 min., varoma, vel. 1.
Mentre poseu a escalfar en un cassó el fumet.
Poseu la papallona i afegiu el vermut restant 1 min, Varoma, vel. Cullera
Afegiu la baldana 1 min, 100º, vel. cullera
Afegiu l’arròs, 1 min.,
100º, vel. cullera.
Programeu 15 min., 100º, vel. cullera. Durant
aquest temps aneu-hi afegint
els caldo de mica en mica. De ½ en ½ gotet de la
tmx. Aneu comprovant la textura de l’arròs, si cal afegiu 1 o 2 min. més
Un cop finalitzat el temps, afegiu-hi el julivert, la sal (si fa falta) i
el pebre negre, 30 seg, vel. Cullera.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada