Translate

diumenge, 20 de novembre del 2011

RISOTTO TERRES DE L’EBRE

Avui he arribat a l'Ampolla i he anat a comprar peix mentre pensava que podia fer, després he anat a Camarles i a la Carnisseria del Paulo he comprat unes baldanes d'arròs. He comprat unes taronges i cap a casa a veure que podia fer. 
Amb el que tenia a casa i el que he comprat m'he preparat aquest arròs.





Ingredients per a 2 racions:
Pel fumet:
- ¾ kg de musclos
- 2 taronges
- ½ tasseta de vermut
Pel sofregit:
- oli
- 1 ceba petita
- 2 alls
- ¼ de pebrot italià
Per la resta:
- 2 tassetes darròs
- 1 baldana
- 1 tassetes de vermut de la Terra Alta
- julivert
- sal
- 6 llagostins petits
- 2 escamarlans

Preparació fumet:
Espremeu les taronges  i reserveu el suc per una banda i les pells per una altre.
Netegeu els musclos i els poseu en una olla amb ½ tasseta de vermut i les pells duna taronja. Tapeu lolla i la poseu a foc viu. Quant ja son oberts traieu-los de lolla. Filtreu el caldo i aixafeu les pells de la taronja, afegiu-hi el suc de taronja reservat



Preparació tradicional:
En una cassola poseu un bon raig doli, sofregiu la ceba, el pebrot i lall. Seguidament poseu larròs i el deixeu enrossir una mica.
Afegiu la baldana a rodanxes sense la pell i poseu-la a la cassola amb la resta del vermut, anem remenant i desfent alhora la baldana.
Quant sha begut tot el suc aneu afegint de mica en mica el fumet fins que ja estigui cuit al vostre gust.
Si us fa falta mes caldo hi podeu afegir aigua amb un xic de sal. Al final afegiu-hi el julivert picat.
Per servir-lo ho podeu acompanyar amb rodanxes de baldana  que haureu marcat a la planxa junt amb els llagostins i els escamarlans.


Preparació thermomix:

Piqueu la ceba, el pebrot i lall, 4 seg., vel. 5.
Incorporeu loli i sofregiu-ho 7 min., varoma, vel. 1.
Mentre poseu a escalfar en un cassó el fumet.
Poseu la papallona i afegiu el vermut restant 1 min, Varoma, vel. Cullera
Afegiu la baldana 1 min, 100º, vel. cullera
Afegiu larròs, 1 min., 100º, vel. cullera.
Programeu 15 min., 100º, vel. cullera. Durant aquest temps aneu-hi afegint els caldo de mica en mica. De ½ en ½ gotet de la tmx. Aneu comprovant la textura de larròs, si cal afegiu 1 o 2 min. més
Un cop finalitzat el temps, afegiu-hi el julivert, la sal (si fa falta) i el pebre negre, 30 seg, vel. Cullera.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada