INGREDIENTS
1 quilo de tomàquet madur
1 cogombre
1 o 2 grans d'all
1 ceba
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
Vinagre
Bàlsam de Vinagre Mercè del Menescal
8 glaçons
300 g Aigua freda
Oli
Sal
Pebre
PREPARACIÓ
PREPARACIÓ
Ratlleu els tomàquets, peleu el cogombre i talleu-lo en trossos petits.
Trossegeu els dos grans d'all, la ceba i els pebrots verd i vermell.
Poseu tots els ingredients en el túrmix i afegiu-hi el vinagre, el bàlsam,
l'oli, el pebre i la sal. Després d'haver-ho triturat tot, afegiu-hi un got
d'aigua (de la mida d'un tallat) perquè la barreja no quedi excessivament
espessa.
Per a aquells a qui no els agraden els grumolls i que prefereixen un
gaspatxo més líquid, es poden tornar a passar tots els ingredients pel xinès i
eliminar les llavors del tomàquet
Elaboració a
la Thermomix:
Renteu els tomàquets, el cogombre, la ceba, els pebrot verd i vermell. Peleu
la ceba i el cogombre. tallem en dos trossos totes les verdures, traieu les
llavors i les pells dels pebrots, l’anima de l’all i la part central dels tomàquets.
Poseu al vas, les verdures, l’all i la sal. Tritureu 30 segons. a vel. 5.
Afegiu el bàlsam de vinagre, l’aigua i els
glaçons tritureu 3 minuts. a velocitat 10.
Afegiu l’oli, barregeu uns 3 segons a vel. 7
Poseu-ho en una gerra i el guardem a la nevera fins l’hora de servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada