Translate

dissabte, 9 de març del 2013

Pique a lo macho


Estàvem al mercat de la Boqueria, a la parada on compro les galtes de vedella. Hi havia una parella boliviana. Natros hem demanat les galtes, i la noia boliviana mha preguntat com les feia. Lhi he explicat, i ella mha explicat un plat amb vedella.  Aquí us el presento.

Pique a lo macho

Ingredients:
500 g de carn de vedella per estofar
1 paquet dsnack frankfurts Bon Area
6 patates grosses tallades per fregir
2 gindilles
4 ous durs
2 pebrots verds
1 pebrot vermell
1 got de cervesa o de vi blanc
Olivas
2 cebes
1 all
2 Tomàquets 1 a la paella i 1 per guarnició 
1 pastilla de caldo
 Pebre mol
Bàlsam de vinagre Mercè del Menescal o salsa de soja

Preparació
1.   Piqueu la ceba, el pebrot la guindilla i el tomàquet en juliana grossa
2.  Talleu la carn a dauets..
3.   Coeu en una paella gran la carn a foc lent, quant comenci a sortir el suc de la carn, salpebrada, afegiu la ceba el pebrot, la guindilla i el tomàquet. Quant estigui sucós afegiu-hi la pastilla de caldo, lall, pebre. Tot segui una mica de cervesa o vi blanc per què no quedi sec
4.   A la fregidora fregiu les patates.
5.  Per Muntar el plat: col·loqueu una base denciam, i després una capa de patates fregides,  i pel damunt el preparat. Tireu el suc pel damunt i decoreu-ho amb lou dur i el tomàquet a rodanxes. Per acabar-ho pinteu-ho amb ketxup i una barreja de maionesa i mostassa dolça.
Consells i trucs per cuinar Pique a lo macho:
Adobeu la carn amb els condiments acabats de moldre (pebre, comí, all picat) i deixeu-ho reposar un parell dhores com a mínim.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada