Estàvem al mercat de la Boqueria, a la
parada on compro les galtes de vedella. Hi havia una parella boliviana. Natros
hem demanat les galtes, i la noia boliviana m’ha preguntat com les
feia. L’hi he explicat, i ella m’ha explicat un plat amb
vedella. Aquí us el presento.
Pique a lo macho
Ingredients:
500 g de carn de vedella per estofar
1 paquet d’snack frankfurts
Bon Area
6 patates grosses tallades per fregir
2 gindilles
2 pebrots verds
1 pebrot vermell
1 got de cervesa o de vi blanc
Olivas
2 cebes
1 all
2 Tomàquets 1 a la paella i 1 per guarnició
1 pastilla de caldo
Pebre mol
Bàlsam de vinagre Mercè del Menescal o salsa de soja
Preparació
1.
Piqueu la ceba, el pebrot la guindilla i el tomàquet
en juliana grossa
2. Talleu la carn
a dauets..
3.
Coeu en una paella gran la carn a foc lent, quant comenci
a sortir el suc de la carn, salpebrada, afegiu la ceba el pebrot, la guindilla i
el tomàquet. Quant estigui sucós afegiu-hi la pastilla de caldo, l’all, pebre. Tot segui una mica de
cervesa o vi blanc per què no quedi sec
4.
A la fregidora fregiu les patates.
5. Per Muntar el plat: col·loqueu
una base d’enciam, i
després una capa de patates fregides, i
pel damunt el preparat. Tireu el suc pel damunt i decoreu-ho amb l’ou dur i el tomàquet a rodanxes. Per
acabar-ho pinteu-ho amb ketxup i una barreja de maionesa i mostassa dolça.
Consells i trucs per cuinar Pique a lo macho:
Adobeu la carn amb els condiments acabats de moldre (pebre, comí, all
picat) i deixeu-ho reposar un parell d’hores com a mínim.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada