Translate

dissabte, 16 de març del 2013

Risotto Menorquí


Ja fa temps que vull penjar aquesta recepta. Volia adaptar la recepta del risotto Terres de lEbre a la Thermomix, hi vaig pensar en preparar-ne una de nova, però semblant. I així va sorgir el risotto menorquí, canviant alguns ingredients per altres i afegint-ne daltres.
El gin que faig servir el vaig comprar la primera vegada que vaig anar a Menorca. To molta solera És del 1977.



Aquí teniu la recepta:

Risotto menorquí (2 persones)


Ingredients:
Pel fumet:
- ½ kg de musclos
- 1 tasseta de vi blanc sec
- 1 taronja
- 1 llimona
- aigua si en fa falta
Pel sofregit
- 1 ceba tendra
- all
- ¼ de pebrot italià (opcional)
- oli
- 1 tasseta de ginebra
- 80 g  sobrassada ibèrica
Per la resta
- 2 tassetes darròs
- julivert
- sal
- 50 g de formatge de maó sec
Preparació del fumet:
Espremeu la taronja i la llimona  i reserveu el suc per una banda i les pells per una altre.
Netegeu els musclos i els poseu en una olla amb 1 tasseta de vi blanc i les pells duna taronja i de mitja llimona.
Tapeu lolla i poseu-la al foc. Quant ja son oberts, mes o menys, 10 minuts de bull.  Traieu-los de lolla.
Preparació tradicional:
Filtreu el caldo i aixafeu les pells. Reserveu-lo junt amb el suc dels cítrics i el vi blanc. Salpebreu-ho si cal (molt sovint el caldo dels musclos ja sol sortir al punt de sal).
En una cassola o paella alta, posem un raig doli, sofregim la ceba i lall. Seguidament posem la ginebra (la flamegeu per cremar lalcohol), la sobrassada, aneu remenant i desfent alhora la sobrassada. Tot seguit afegiu larròs i el deixem enrossir una mica..
Quant shagi begut tot el suc anem afegint de mica en mica la barreja del suc de cítrics, de la cocció dels musclos, sempre sense deixar de remenar i a foc suau, fins que ja estigui cuit al vostre gust.
Amb uns ¼ de litre en tindreu prou per dues racions. Si us fa falta mes caldo hi podeu afegir aigua amb un xic de sal.
Just Abans de treure-ho del foc afegiu el formatge ratllat, els musclos sense closca i el julivert picat, traieu-ho del foc i remeneu-ho bé i servir de seguida..
Podeu acompanyar-ho amb uns llagostins i escamarlans marcats a la planxa.  
Preparació thermomix:
Poseu el formatge al vas i ralleu-lo amb uns quants cops de turbo. Reserveu-lo.
Poseu la ceba a quarts i piqueu-la 4 seg., vel. 5.
Incorporeu loli i sofregiu-ho 7 min., varoma, vel. 2.
Mentre poseu a escalfar en un cassó el caldo dels musclos amb els suc de taronja i llimona i el vi..
Poseu la papallona i afegiu la ginebra 1 min, Varoma, vel. Cullera
Afegiu la sobrassada 1 min, 100º, vel. cullera
Afegiu larròs, 1 min., 100º, vel. cullera.
Programeu 15 min., 100º, vel. cullera. Durant aquest temps aneu-hi afegint els caldo de mica en mica. De ½ en ½ gotet de la tmx. Aneu comprovant la textura de larròs, si cal afegiu 1 o 2 min. més
Un cop finalitzat el temps, afegiu-hi el formatge reservat, els musclos sense closca i el julivert, la sal (si fa falta) i el pebre negre 30 seg, vel. Cullera.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada