Translate

diumenge, 24 de novembre del 2013

Crema de carbassa amb bolets i ceba caramel•litzada

Crema de carbassa amb bolets i ceba caramel·litzada



Ingredients
Per 8 persones
1200 g de carbassa
1 patata
1 ceba dolça
30 g doli doliva
650 g daigua
1 pastilla de caldo vegetal
400 ml de llet de coco
Sal
Pebre
Pels bolets amb ceba caramel·litzada
2 cebes dolces
35 g doli doliva
3 c/s de bàlsam de vinagre Mercè del Menescal
1 c/s de xarop datzavara
Sal
Pebre
300 g de barreja de bolets
2 grans dall
Julivert
60 g de vermut de la Terra Alta

Preparació
Crema de Carbassa
Peleu i netegeu la ceba, talleu-la a quarts i poseu a la Thermomix amb loli, Tritureu 4 segons, velocitat 5. Sofregiu 8 minuts, 100º, velocitat 1.
Afegiu la patata i la carbassa pelades i trossejades, laigua i la pastilla de caldo, programeu 20 minuts, 100º. Gir esquerre, velocitat cullera.
Traieu el caldo i afegiu la llet de coco, tritureu 1 minut, velocitat 5-7-10 progressiva.
Rectifiqueu de sal i pebre si cal, o afegir una mica de caldo segons com la vulgueu despessa.
Bolets amb ceba caramel·litzada
Abans de fer la crema de carbassa, poseu la ceba a la Thermomix, tritureu 4 segons, velocitat 5, reserveu.
Poseu loli en un wok, quan sigui calent afegiu la ceba, baixeu el foc i aneu confitant lentament.
Quan estigui ben confitada Afegiu el bàlsam de vinagre i el xarop datzavara, deixeu al foc lent uns 5 minuts.  retireu i reserveu.
Afegiu els bolets al wok, a foc mig aneu-los saltejant fins que shagi evaporat tota laigua. Afegiu lall i el julivert picat, saltegeu un parell de minuts. Afegiu el vermut, deixeu reduir gairebé tot.
Emplatat:
Poseu una cullerada de bolets i ceba a fons del plat, poseu la crema de carbassa pel voltant.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada