Crema de carbassa amb bolets i ceba caramel·litzada
Ingredients
Per 8 persones
1200 g de carbassa
1 patata
1 ceba dolça
30 g d’oli d’oliva
650 g d’aigua
1 pastilla de caldo vegetal
400 ml de llet de coco
Sal
Pebre
Pels bolets amb ceba caramel·litzada
2 cebes dolces
35 g d’oli d’oliva
3 c/s de bàlsam de vinagre Mercè del Menescal
1 c/s de xarop d’atzavara
Sal
Pebre
300 g de barreja de bolets
2 grans d’all
Julivert
60 g de vermut de la Terra Alta
Preparació
Crema de Carbassa
Peleu i netegeu la
ceba, talleu-la a quarts i poseu a la Thermomix amb l’oli, Tritureu 4 segons, velocitat 5.
Sofregiu 8 minuts, 100º, velocitat 1.
Afegiu la patata i
la carbassa pelades i trossejades, l’aigua i la pastilla de caldo, programeu 20 minuts, 100º. Gir esquerre, velocitat cullera.
Traieu el caldo i
afegiu la llet de coco, tritureu 1 minut, velocitat 5-7-10 progressiva.
Rectifiqueu de sal i
pebre si cal, o afegir una mica de caldo segons com la vulgueu d’espessa.
Bolets amb ceba caramel·litzada
Abans de fer la
crema de carbassa, poseu la ceba a la Thermomix, tritureu 4 segons, velocitat
5, reserveu.
Poseu l’oli en un wok, quan sigui calent
afegiu la ceba, baixeu el foc i aneu confitant lentament.
Quan estigui ben
confitada Afegiu el bàlsam de vinagre i el xarop d’atzavara, deixeu al foc lent uns 5
minuts. retireu i reserveu.
Afegiu els bolets al
wok, a foc mig aneu-los saltejant fins que s’hagi evaporat tota l’aigua. Afegiu l’all i el julivert picat, saltegeu un parell de minuts.
Afegiu el vermut, deixeu reduir gairebé tot.
Emplatat:
Poseu una cullerada
de bolets i ceba a fons del plat, poseu la crema de carbassa pel voltant.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada