Paté de calçots i romesco
Ingredients:
1 manat de calçots
1 manat de calçots
Salsa romesco:
150 g d’ametlla torada
150 g d’ametlla torada
50 g d’avellana torrada
4 tomàquets madurs
1/2 cabeça d’alls escalivats
2 llesques de pa eixut fregit
2 nyores o 1 c/s de pebre roig
2 c/s de bàlsam de vinagre Mercè del Menescal
150 ml d’oli d’oliva
Sal
Preparació:
Si no teniu brasa feu els calçots al forn.
Preparació:
Si no teniu brasa feu els calçots al forn.
Per fer-los al forn talleu les cues i les arrels,
netegeu-los al raig de l’aixeta. Col·loqueu-los a la reixa del forn, prèviament
preescalfat a 230-250º, durant 30 minuts, doneu-los la volta i deixeu-los 10
o 15 minuts més.
Traieu-los i emboliqueu-los amb paper de diari, així
acaben de coures per dins i es conserven calents.
Traieu les capes mes cremades, col·loqueu-los al vas
del turmix o la Thermomix a trossos, incorporeu uns 200 g de romesco espès i
tritureu fins obtenir una crema fina, si queda massa espès afegiu una mica d’oli.
Salsa Romesco:
Rostiu al forn els tomàquets i els alls, un cop cuit
peleu-los i reserveu.
Col·loqueu al got del turmix o Thermomix les llesques
de pa, el vinagre, les ametlles i avellanes pelades, tritureu amb 2 cops de
turbo.
Incorporeu els tomàquets i alls reservats i la carn de
les nyores o en defecte el pebre roig, tritureu mentre aneu afegint l’oli
a poc a poc, fins obtenir una salsa fina
Podeu afegir al gust mes bàlsam de vinagre, o oli.
Notes: c/c=cullereta de cafè, c/s=cullerada sopera, t/c=tassa de cafè,
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada