Paté de xampinyons
Ingredients:
500 g de xampinyons
500 g de xampinyons
50 g d’avellana torrada
1 ceba tendra gran
2 grans d’alls
1 c/c de farigola
1 c/c de julivert
1/2 c/c d’alfàbrega
1/2 c/c d’orenga
2 c/s de vermut blanc de la Terra Alta
70 g d’oli d’oliva
Sal
Preparació:
Netegeu i talleu els xampinyons i la ceba per separat.
Netegeu i talleu els xampinyons i la ceba per separat.
Poseu en un cassó 3 c/s d’oli
i sofregiu a foc baix la ceba.
En un wok o paella saltegeu els xampinyons amb unes
gotes d’oli. Quan la ceba estigui transparent la retireu del
foc i reserveu.
Quan al wok s’ha evaporat l’aigua
del xampinyons incorporeu un all picat, deixeu 2 minuts.
Incorporeu la ceba reservada i les herbes. Rectifiqueu
de sal i incorporeu el vermut, deixeu que redueixi totalment.
Traieu del foc i espereu que refredi una mica.
Col·loqueu-ho dins el vas del turmix o Thermomix i
tritureu mentre afegiu l’oli a poc a poc, fins obtenir una pasta fina. Ha de quedar com un Hummus
Un cop freda reserveu a la nevera. Serviu freda.
Notes: c/c=cullereta de cafè, c/s=cullerada sopera, t/c=tassa
de cafè.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada