Puré de calçots amb escuma de romesco
Ingredients
1 manat de calçots
Per l’escuma:
200 g romesco
200 g nata 35% MG
1 fulla de gelatina
1 sifó (1/2 l)
2 càpsules de nitrogen
Pel Romesco
400 g de
tomàquet madur escalivat
1/2 cabeça
d’alls
escalivats
1 gra d’all
30 g d’avellanes torrades
30 g d’ametlles torrades
15 g de
nous
1 llesca
de pa fregida
3 c/s de
nyora en pols
1/2 c/c de
sal
30 g de
bàlsam de vinagre Mercè del Menescal
180 g d’oli d’oliva
Preparació
1. Netegeu els calçots de
terra i talleu les arrels i les fulles més verdes.
Col·loqueu els calçots en
un recipient apte pel microones, pinteu-los amb una mico d’oli i unes gotes d’aigua. Programeu a màxima potència 8 a 12 minuts (depèn de la potència
del microones). Retireu i reserveu els calçots cuits.
Quan s’ha refredat un xic, talleu-los a trossos, els col·loqueu al got de la
Thermomix i ho convertiu en un puré. Podeu afegir-hi si no voleu que quedi massa espès el suc de la cocció
dels calçots. Màxim 3 c/s de suc.
Tritureu tots els
ingredients de l’escuma, Tamiseu-ho
ben fi i incorporeu-hi, escalfant 2 cullerades de la mescla, el full de
gelatina prèviament hidratada.
Introduir-ho al sifó,
percutiu-hi un cartutx i reserveu-ho en posició horitzontal a la nevera fins al
moment de servir.
Poseu el puré de calçots en
el fons dels gotets o culleres. En el moment de servir incorporeu-hi l’escuma de romesco.
Pel romesco:
Poseu al vas de la
Thermomix els fruits secs, la nyora i el pa, programeu 7 segons, velocitat progressiva
5-7-10.
Incorporeu els alls, els
tomàquets escalivats, la sal i el bàlsam de vinagre, programeu novament 5 segons,
velocitat 7.
Amb un pes al cubilet aboqueu l’oli
a la tapa de, programeu sense temps velocitat 4, fins que s’acabi
l’oli
de la tapa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada