Translate

diumenge, 22 de desembre del 2013

Puré de calçots amb escuma de romesco

Puré de calçots amb escuma de romesco

Ingredients
1 manat de calçots
Per lescuma:
200 g romesco
200 g nata 35% MG
1 fulla de gelatina
1 sifó (1/2 l)
2 càpsules de nitrogen
Pel Romesco
400 g de tomàquet madur escalivat
1/2 cabeça dalls escalivats
1 gra dall
30 g davellanes torrades
30 g dametlles torrades
15 g de nous
1 llesca de pa fregida
3 c/s de nyora en pols
1/2 c/c de sal
30 g de bàlsam de vinagre Mercè del Menescal
180 g doli doliva


Preparació
1.       Netegeu els calçots de terra i talleu les arrels i les fulles més verdes.
Col·loqueu els calçots en un recipient apte pel microones, pinteu-los amb una mico doli i unes gotes daigua. Programeu a màxima potència 8 a 12 minuts (depèn de la potència del microones). Retireu i reserveu els calçots cuits.
Quan sha refredat un xic, talleu-los a trossos, els col·loqueu al got de la Thermomix i ho convertiu en un puré. Podeu afegir-hi si no voleu que quedi massa espès el suc de la cocció dels calçots. Màxim 3 c/s de suc.
Tritureu tots els ingredients de lescuma, Tamiseu-ho ben fi i incorporeu-hi, escalfant 2 cullerades de la mescla, el full de gelatina prèviament hidratada.
Introduir-ho al sifó, percutiu-hi un cartutx i reserveu-ho en posició horitzontal a la nevera fins al moment de servir.
Poseu el puré de calçots en el fons dels gotets o culleres. En el moment de servir incorporeu-hi lescuma de romesco.
Pel romesco:
Poseu al vas de la Thermomix els fruits secs, la nyora i el pa, programeu 7 segons, velocitat progressiva 5-7-10.
Incorporeu els alls, els tomàquets escalivats, la sal i el bàlsam de vinagre, programeu novament 5 segons, velocitat 7.
Amb un pes al cubilet aboqueu loli a la tapa de, programeu sense temps velocitat 4, fins que sacabi loli de la tapa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada