Mousse de calçots amb Sardines marinades amb
cítrics i romesco de nous
IIngredients
Pel
Mousse de calçots:
6 calçots cuïts a la brasa o al forn
6 calçots cuïts a la brasa o al forn
300 gr. de nata per montar 35%MG
una mica de llet
4 fulles de gelatina
Salsa romesco
Per a la salsa romesco de nous de Califòrnia:
100 g de Nous de Califòrnia
4 c/c de carn de nyores
4 llesquetes de pa fregit
6 alls
2 tomàquet
100 g de Nous de Califòrnia
4 c/c de carn de nyores
4 llesquetes de pa fregit
6 alls
2 tomàquet
Bàlsam de vinagre Mercè
del Menescal
Oli d'Oliva Verge Extra
Per a les sardines marinades en cítrics:
Suc d'1 Taronja
Suc de 1 llima
Suc d'1 llimona
Suc d’1 mandarina
1 Bitxo
1 o 2 grans d’all
½ quilo de sardinetes
Oli d'Oliva Verge Extra
Elaboració:
Pel Mousse de calçots:
Hidrateu les fulles de gelatina en aigua freda. Poseu la llet a escalfar. Un cop calenta afegiu-hi la gelatina remullada. I dissoleu-la, tot seguit tritureu-ho amb els calçots i reserveu-ho.
Oli d'Oliva Verge Extra
Per a les sardines marinades en cítrics:
Suc d'1 Taronja
Suc de 1 llima
Suc d'1 llimona
Suc d’1 mandarina
1 Bitxo
1 o 2 grans d’all
½ quilo de sardinetes
Oli d'Oliva Verge Extra
Elaboració:
Pel Mousse de calçots:
Hidrateu les fulles de gelatina en aigua freda. Poseu la llet a escalfar. Un cop calenta afegiu-hi la gelatina remullada. I dissoleu-la, tot seguit tritureu-ho amb els calçots i reserveu-ho.
Munteu la nata i ho barregeu amb el batut de calçots i
gelatina. L’aboqueu en un
motlle de silicona i deixeu-lo reposar un mínim de 6h a la nevera.
tallem llesques de pa fines amb l’anella que tallarem el mousse, fem
medallons de pa. Els posem al forn i els torrem una mica. Tot seguit feu
medallons de mousse i els poseu damunt del pa.. Com que la mousse és dolça,
poseu la salsa romesco pel damunt per contrastar.
Per a les sardines marinades en cítrics:
Desescameu les sardines, traieu-los-hi el cap, les tripes i les espines. Feu-les a filets i eixugueu-les.
Quan les tingueu netes poseu-les en un bol amb tapa. Poseu-hi el bitxo trossejat i l'all laminat, Cobriu-ho amb el suc dels cítrics i tapeu-ho.
Deixeu a la nevera marinant durant 7 o 8 hores.
Desescameu les sardines, traieu-los-hi el cap, les tripes i les espines. Feu-les a filets i eixugueu-les.
Quan les tingueu netes poseu-les en un bol amb tapa. Poseu-hi el bitxo trossejat i l'all laminat, Cobriu-ho amb el suc dels cítrics i tapeu-ho.
Deixeu a la nevera marinant durant 7 o 8 hores.
Un cop
estiguin cuites, però no massa, retireu-les, assequeu-les i poseu-les de nou en
una altra bol. Afegiu-hi les pells de llimona i taronja, els dos alls aixafats
i cobrir amb oli. Tapar i deixar de nou a la nevera fins que les fem servir.
Per a la salsa romesco de Nous:
Rostiu al forn el tomàquet i 5 dels 6 alls. Un cop rostits, peleu els tomàquets i els alls. Col·loqueu al got del turmix les llesquetes de pa fregit, juntament amb 2 cullerades de vinagre, els 100 g. de nous pelades i triturem.
Un cop triturat afegim el tomàquet, els alls rostits, l'all cru i oli d'oliva verge extra i la carn de les nyores. Triturem de nou i reservem la salsa a la nevera.
Per a la salsa romesco de Nous:
Rostiu al forn el tomàquet i 5 dels 6 alls. Un cop rostits, peleu els tomàquets i els alls. Col·loqueu al got del turmix les llesquetes de pa fregit, juntament amb 2 cullerades de vinagre, els 100 g. de nous pelades i triturem.
Un cop triturat afegim el tomàquet, els alls rostits, l'all cru i oli d'oliva verge extra i la carn de les nyores. Triturem de nou i reservem la salsa a la nevera.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada