Translate

diumenge, 22 de desembre del 2013

Paté de faves vegetarià

Paté de faves vegetarià



Ingredients:
200 g de faves cuites
2 alls tendres
1 ceba tendra
1 tomàquet de pera
100 ml doli doliva
1 c/c de barreja de farigola i romaní sec
1 c/c de menta
1/2 t/c de vi negre
1 c/s de Bàlsam de vinagre Mercè del Menescal
Sal
Pebre negre

Preparació:
Si utilitzeu faves de pot cuites al natural (però no fregides), escorreu-les i renteu-les amb aigua.
En un cassó poseu 3 c/s doli, un cop calent afegiu la ceba i els alls tallats en juliana i coeu a foc lent.
Mentre en un cassó amb aigua bullent escaldeu el tomàquet durant 15 segons, peleu-lo.
Quan la ceba estigui transparent, incorporeu el tomàquet tallat a trossos. Deixeu coure durant 10 minuts. Afegiu la farigola, la menta, el pebre, el vi negre i el bàlsam de vinagre deixeu reduir totalment el vi i el bàlsam, ha de quedar un sofregit confitat.
Poseu les faves, loli i el sofregit al pot del turmix i a la Thermomix, tritureu fins obtenir una pasta fina.
Notes: c/c=cullereta de cafè, c/s=cullerada sopera, t/c=tassa de cafè,



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada