Paté de faves vegetarià
Ingredients:
200 g de faves cuites
200 g de faves cuites
2 alls tendres
1 ceba tendra
1 tomàquet de pera
100 ml d’oli d’oliva
1 c/c de barreja
de farigola i romaní sec
1 c/c de menta
1/2 t/c de vi negre
1 c/s de Bàlsam de vinagre Mercè del Menescal
Sal
Pebre negre
Preparació:
Si utilitzeu faves de pot cuites al natural (però no fregides), escorreu-les i renteu-les amb aigua.
Si utilitzeu faves de pot cuites al natural (però no fregides), escorreu-les i renteu-les amb aigua.
En un cassó poseu 3 c/s d’oli,
un cop calent afegiu la ceba i els alls tallats en juliana i coeu a foc lent.
Mentre en un cassó amb aigua bullent escaldeu el
tomàquet durant 15 segons, peleu-lo.
Quan la ceba estigui transparent, incorporeu el
tomàquet tallat a trossos. Deixeu coure durant 10 minuts. Afegiu la farigola,
la menta, el pebre, el vi negre i el bàlsam de vinagre deixeu reduir totalment
el vi i el bàlsam, ha de quedar un sofregit confitat.
Poseu les faves, l’oli i el sofregit al pot
del turmix i a la Thermomix, tritureu fins obtenir una pasta fina.
Notes:
c/c=cullereta de cafè, c/s=cullerada sopera, t/c=tassa de cafè,
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada