Translate

dimecres, 7 de novembre del 2012

La cuina de tardor


Fa dies que no penjo res. Fa temps que tinc coses per penjar, però no trobava el moment de fer-ho.
Per començar aprofitant que som a la tardor farem unes receptes aprofitant els productes que tenim aquests dies.
Comencem amb una crema de castanyes amb bolets, un pastis de bolets amb bacó i pels dies que tenim convidats, pastís de tonyina i pastís de salmó.


Crema de Castanyes amb bolets


Ingredients

350 g de castanyes
1/2 litre daigua mineral
200 g de crema de llet
1 ceba
1 patata
38 g de barreja de bolets secs
50 g oli d'oliva
30 g Mantega
1 pastilla de caldo vegetal
Sal
Pebre

Preparació

Feu uns talls a la pell de les castanyes.
Alhora en un bol hidrateu els bolets amb aigua tèbia escalfada al microones.
Poseu les castanyes en una olleta amb aigua freda que les cobreixi I Poseu-la al foc.
Quan arrenqui el bull mantingueu a foc viu durant 10 minuts, apagueu el foc. Poseu-les amb aigua freda i peleu-les.
Mentre poseu la mantega i loli a la Thermomix junt amb la ceba a dauets 3 minuts a velocitat 4, temperatura 100.
Passat aquest temps afegiu la patata a dauets mateixa velocitat i temperatura 3 minuts mes.
Afegiu les castanyes, els bolets, laigua dhidratar els bolets, la resta daigua, la crema de llet, pebre en pols i la pastilla de caldo. 20 minuts, velocitat 4 (durant uns segons feu un progressiu 4-5-6-7-8-7-6-5-4). Quan acabi rectificar de Sali pebre i barreja uns segons a velocitat 8.

Podeu acompanyar-ho de pernil o bacó  torrat al forn.






De segon podeu fer salmó en papillotte o al microones amb sal, pebre, un raig doli oliva verge extra, 2 c/s de bàlsam de vinagre Mercè del Menescal i 1c/s de cava o vi blanc. suau Coeu-ho durant 7 minuts a màxima potència. 










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada