Fa dies que no penjo res.
Fa temps que tinc coses per penjar, però no trobava el moment de fer-ho.
Per començar aprofitant que
som a la tardor farem unes receptes aprofitant els productes que tenim aquests
dies.
Comencem amb una crema de
castanyes amb bolets, un pastis de bolets amb bacó i pels dies que tenim
convidats, pastís de tonyina i pastís de salmó.
Crema de Castanyes amb
bolets
Ingredients
350 g de castanyes
1/2 litre d’aigua mineral
200 g de crema de llet
1 ceba
1 patata
38 g de barreja de bolets secs
50 g oli d'oliva
30 g Mantega
1 pastilla de caldo vegetal
Sal
Pebre
Preparació
Feu uns talls a la pell de les castanyes.
Alhora en un bol hidrateu els bolets amb aigua tèbia escalfada al
microones.
Poseu les castanyes en una olleta amb aigua freda que les cobreixi I
Poseu-la al foc.
Quan arrenqui el bull mantingueu a foc viu durant 10 minuts, apagueu el
foc. Poseu-les amb aigua freda i peleu-les.
Mentre poseu la mantega i l’oli a la Thermomix junt amb la ceba a
dauets 3 minuts a velocitat 4, temperatura 100.
Passat aquest temps afegiu la patata a dauets mateixa velocitat i
temperatura 3 minuts mes.
Afegiu les castanyes, els bolets, l’aigua d’hidratar els
bolets, la resta d’aigua, la crema de llet, pebre en pols i la pastilla de caldo. 20 minuts,
velocitat 4 (durant uns segons feu un progressiu 4-5-6-7-8-7-6-5-4). Quan acabi
rectificar de Sali pebre i barreja uns segons a velocitat 8.
Podeu acompanyar-ho de pernil o bacó torrat al forn.
De segon podeu fer salmó en papillotte o al microones amb
sal, pebre, un raig d’oli oliva verge extra, 2 c/s de bàlsam de
vinagre Mercè del Menescal i 1c/s de cava o vi blanc. suau Coeu-ho durant 7
minuts a màxima potència.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada