La segona que us presento es una combinació de carn i marisc..
Ara que comença a fer fred, ja venen més degust els plats calòrics
i per sucar-hi pa.
Romescada
Mar i Muntanya
Ingredients 6 persones:
1 pollastre a octaus
½ conill
12 llagostins
1 ceba de figueres grossa
5 tomàquets de pera madurs
Oli d’oliva verge extra
500 cl de caldo vegetal
50 cl de conyac
50 cl de vi ranci o ratafia
100 cl de vi blanc sec
25 cl de bàlsam de Vinagre Mercè de Cal
Menescal
6 llesques de pa fregit
6 alls pelats
2 o 3 branquetes de julivert
3 c/c de nyora en ols
8 ametlles
8 avellanes
10 pinyons
Sal
Pebre
Sucre
Preparació:
Agafeu una cassola i poseu un bon raig d’oli, l’escalfeu i fregiu els trossos de pollastre,
conill, els llagostins i els alls sense pelar.. Un cop cuit retireu-ho tot i
reserveu.
Afegiu a la cassola la ceba tallada a grills. Quan
estigui ben confitada a foc suau, pugeu el foc ben fort.
Afegiu-hi el conyac i el flamegeu, tot seguit
la mateixa operació amb el vi ranci.
Quan s’apagui la flama, incorporeu-hi el bàlsam de
vinagre, deixeu-ho reduir uns minuts, i tot seguit afegiu el tomàquet ratllat
salpebrat i 1 c/p de sucre.
Deixeu-ho coure uns minuts, a foc lent, fins
que redueixi.
Tot seguit coleu-ho i poseu-ho al got de la
batedora amb les avellanes, les ametlles, els pinyons, les llesques de pa
fregides, la nyora en pols i els alls fregits i pelats.
Tot seguit ho incorporeu a
la cassola i afegiu el caldo i el vi blanc remeneu-ho be. Quan arrenqui el bull
incorporeu-hi el pollastre i el conill,
a foc molt lent feu la xup-xup aproximadament uns 40 minuts, 5 minuts abans d’acabar afegiu-hi els llagostins
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada