Translate

dijous, 22 de novembre del 2012

Croquetes d’albergínia de la padrina Anna


Feia dies que a casa ja em demanaven les croquetes dalbergínia. El cap de setmana passat vaig anar a lAmpolla, i com sempre, vaig comprar verdura del terreno. Aquest cop vaig comprar carxofes, Albergínies, carbassons, col-i-flor, etc, i també baldanes. Suposo que les carxofes si, però les demès, deuen ser dinvernadero. Volia fer un arròs amb verdures i baldana. Però no, vaig acabar fen un trinxat de pataca i col-i-flor amb baldana. I vaig escalivar les albergínies.

Aquestes croquetes tenen història. La recepta és de lAnna una amiga de la Pilar, que ens la va passar, i que ella les prepara al seu fillol. Daquí el nom que els hi he donat.
Total que enlloc dun arròs, vaig acabar fent una crema de carabassó i unes croquetes dalbergínia amb encenalls de carxofa.










Croquetes dalbergínia de “la Padrina Anna”
Ingredients:
2 albergínies grans
4 ous durs
2 cebes grans
4 cullerades de farina per cada ¼ l de llet
½ l de llet
oli d'oliva
sal
pebre

Preparació:
Col·loqueu les albergínies en una plata, ruixeu-les amb 2 cullerades doli i rostiu-les al forn a 200º durant 40 minuts. Retireu-les, deixeu-les refredar i peleu-les.
Mentre talleu la ceba en brunoise fina i la sofregim.
Quan està cuita afegiu-hi lalbergínia ben picadeta i els ous durs ratllats, remeneu fins fer una pasta homogènia.
Tot seguit afegiu la llet i remeneu quan comenci a bullir aneu incorporant les cullerades de farina sense deixar de remenar.. Quan la pasta fa una bola que es separa de la paella ja està, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar i reposar.
Fer boletes i passeu-les per ou i pa torrat un parell i tres vegades, perquè quedi una bona crosta i fregiu-les.
Les podeu acompanyar amb encenalls de carxofa, tempura de verdures, etc.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada