Translate

dijous, 6 de desembre del 2012

Fesols Caretos guisats a la Thermomix


Ja fa temps que vaig comprar els fesols a la Cava. Volia fer un plat de fesols de les terres de lEbre Avui tenia gent a dinar a casa. Ahir vaig posar els fesols a remullar. Aquest matí els he bullit, i després els he guisat amb la Thermomix. Tothom nha menjat i ha repetit, shan acabat tots.
També feia temps que volia fer una recepta de llegums amb la Thermomix. Com que ha estat un èxit. Per això bull repetir, però amb algun altre llegum. Guisat o en puré, ja vorem com els fem. Avui els fesols i ja tinc cigrons per posar en remull un dia daquests.


Aquí teniu la recepta:

Fesols Caretos guisats a la Thermomix
Ingredients 8 persones:
500 g de Fesols caretos
Aigua de cisterna o embotellada o descalcificada
150 g de ceba
100 g primentó roig o verd
60 g de carlota
1 fulla de llorer
2 o 3 grans dalls
100 g de xoriço
100 g de pernil a tacos
1 c/p de prebe roig dolç
1 pesteta (opcional)
50 g doli d'oliva
Sal o una pastilla de caldo vegetal (sinó tenim caldo dels fesols)
700 g de caldo dels fesols o d’aigua de cisterna o embotellada

Preparació:
La nit abans poseu els fesols en remull en aigua freda.


A lendemà, els coureu amb aigua de cisterna a foc lent. Quan estiguin cuits, els reservarem en la seva aigua.


Poseu la ceba, el primento, els alls, la Carlota, tallat a trossos, i loli al vas de la Thermomix. Trossegeu-ho  4 segons, velocitat 4. Amb lespàtula abaixeu-ho i sofregiu-ho 8 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.
Poseu la papallona a les ganivetes. Incorporeu el prebe roig, el xoriço, el pernil, els fesols (800 g cuits), el llorer la sal i el caldo. Programeu 30 minuts, 100º, velocitat 1. Aboqueu-ho en una sopera i servir-ho.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada