Ja fa temps que vaig comprar els
fesols a la Cava. Volia fer un plat de fesols de les terres de l’Ebre Avui tenia gent a dinar a casa.
Ahir vaig posar els fesols a remullar. Aquest matí els he bullit, i després els
he guisat amb la Thermomix. Tothom n’ha menjat i ha repetit, s’han acabat tots.
També feia temps que volia fer una
recepta de llegums amb la Thermomix. Com que ha estat un èxit. Per això bull
repetir, però amb algun altre llegum. Guisat o en puré, ja vorem com els fem. Avui
els fesols i ja tinc cigrons per posar en remull un dia d’aquests.
Aquí teniu la recepta:
Fesols Caretos guisats a la Thermomix
Ingredients 8 persones:
500 g de Fesols caretos
Aigua de cisterna o embotellada o descalcificada
150 g de ceba
100 g primentó roig o verd
60 g de carlota
1 fulla de llorer
2 o 3 grans d’alls
100 g de xoriço
100 g de pernil a tacos
1 c/p de prebe roig dolç
1 pesteta (opcional)
50 g d’oli d'oliva
Sal o una pastilla de caldo vegetal (sinó tenim caldo
dels fesols)
700 g de caldo dels fesols o d’aigua de cisterna o embotellada
Preparació:
La nit abans poseu els fesols en remull en aigua
freda.
A l’endemà, els coureu amb aigua de cisterna a foc lent. Quan estiguin cuits,
els reservarem en la seva aigua.
Poseu la ceba, el primento, els alls, la Carlota,
tallat a trossos, i l’oli al vas de
la Thermomix. Trossegeu-ho 4 segons,
velocitat 4. Amb l’espàtula
abaixeu-ho i sofregiu-ho 8 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.
Poseu la papallona a les ganivetes. Incorporeu el
prebe roig, el xoriço, el pernil, els fesols (800 g cuits), el llorer la sal i
el caldo. Programeu 30 minuts, 100º, velocitat 1. Aboqueu-ho en una
sopera i servir-ho.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada