Paté de faves
a la catalana amb la Thermomix amb xips de botifarra
Ingredients
½ kg de faves desgranades
20 o 25 g de cansalada ibèrica tallada sense corna.
1 tros de botifarra negra (si el voleu mes clar podeu canviar-la per bisbe blanc, o botifarra de perol o baldana de carn)
1 ceba tendra.
3 o 4 alls tendres.
1 ramell de menta fresca. i/o marduix
1 fulla de llorer.
20 o 25 g de cansalada ibèrica tallada sense corna.
1 tros de botifarra negra (si el voleu mes clar podeu canviar-la per bisbe blanc, o botifarra de perol o baldana de carn)
1 ceba tendra.
3 o 4 alls tendres.
1 ramell de menta fresca. i/o marduix
1 fulla de llorer.
1 got de vi negre
1 ½ gots d’aigua
2 o 3 c/s de bàlsam de vinagre Mercè del Menescal
50 g d’oli d’oliva verge extra
Sal.
Pebre.
Pels xips de botifarra
50 g d’oli d’oliva verge extra
Sal.
Pebre.
Pels xips de botifarra
15 rodanxes de bull negre
15 rodanxes de bull blanc
Elaboració
Poseu al vas de la Tmx l’oli i la
cansalada a dauets sense corna, programeu 3 minuts, velocitat 1, temperatura
100.
Afegiu la ceba i els alls tallats a trossos, tritureu 5 segons, velocitat
5. Abaixeu els trossos de les parets i programeu 5 minuts, velocitat 5,
temperatura 100.
Poseu la papallona a les ganivetes i aboqueu les faves, la menta, el
llorer, sal, pebre, el vi, el bàlsam de vinagre i1 got d’aigua, programeu 30 minuts, velocitat
cullera (1), temperatura Varoma.
Comproveu si les faves estant toves, si encara estan un pel dures,
programeu 10 minuts mes, si estan ja tovetes, afegiu la botifarra negre i l’altre ½ got d’aigua i programeu 10 minuts,
velocitat cullera, temperatura 100.
Un cop les faves cuites, treieu-hi el suc i la fulla de llorer, programeu 1
minut, velocitat progressiva 5-8-9.
Si queda molt sec afegiu una mica de suc.
Xips de botifarra: col·loqueu les rodanxes de botifarra negra sobre paper de
forn (paper sulfuritzat) i cobriu-les amb un altre paper. Poseu-hi un pes a
sobre i enfornar a 80ºC durant 1h. o 1 ½ h
Opcions
Es pot
fer amb cebes i alls secs.
Al posar-hi les faves s’hi pot afegir 1 o 2 tomàquets madurs pelats.
Es pot fer amb pèsols o afegir-ne.
També es pot fer amb les faves tendres amb tavella (si teniu la sort de collir-les i cuinar-les), desfilades i trossejades.
A l’últim pas de la cocció s’hi pot tirar un raig de ratafia o vermut negre de la Terra Alta o mitja copeta de barreja (moscatell i aiguardent de Prat de Comte*) o junt amb la botifarra negre.
Al posar-hi les faves s’hi pot afegir 1 o 2 tomàquets madurs pelats.
Es pot fer amb pèsols o afegir-ne.
També es pot fer amb les faves tendres amb tavella (si teniu la sort de collir-les i cuinar-les), desfilades i trossejades.
A l’últim pas de la cocció s’hi pot tirar un raig de ratafia o vermut negre de la Terra Alta o mitja copeta de barreja (moscatell i aiguardent de Prat de Comte*) o junt amb la botifarra negre.
Ho podeu
fer servir per omplir canalons, pasta fresca, crestes, etc...
(*)El
segon cap de setmana d’octubre fan la Festa de l’aiguardent a Prat de Comte.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada