Translate

diumenge, 16 de desembre del 2012

Paté de faves a la catalana amb la Thermomix amb xips de botifarra


Paté de faves a la catalana amb la Thermomix amb xips de botifarra

Ingredients
½ kg de faves desgranades
20 o 25 g de cansalada ibèrica tallada sense corna.
1 tros de botifarra negra (si el voleu mes clar podeu canviar-la per bisbe blanc, o botifarra de perol o baldana de carn)
1 ceba tendra.
3 o 4 alls tendres.
1 ramell de menta fresca. i/o marduix
1 fulla de llorer.
1 got de vi negre
1 ½ gots daigua
2 o 3 c/s de bàlsam de vinagre Mercè del Menescal
50 g d
oli doliva verge extra
Sal.
Pebre.
Pels xips de botifarra
15 rodanxes de bull negre
15 rodanxes de bull blanc

Elaboració
Poseu al vas de la Tmx loli i la cansalada a dauets sense corna, programeu 3 minuts, velocitat 1, temperatura 100.
Afegiu la ceba i els alls tallats a trossos, tritureu 5 segons, velocitat 5. Abaixeu els trossos de les parets i programeu 5 minuts, velocitat 5, temperatura 100.
Poseu la papallona a les ganivetes i aboqueu les faves, la menta, el llorer, sal, pebre, el vi, el bàlsam de vinagre i1 got daigua, programeu 30 minuts, velocitat cullera (1), temperatura Varoma.
Comproveu si les faves estant toves, si encara estan un pel dures, programeu 10 minuts mes, si estan ja tovetes, afegiu la botifarra negre i laltre ½ got daigua i programeu 10 minuts, velocitat cullera, temperatura 100.
Un cop les faves cuites, treieu-hi el suc i la fulla de llorer, programeu 1 minut, velocitat progressiva 5-8-9.
Si queda molt sec afegiu una mica de suc.
Xips de botifarra: col·loqueu les rodanxes de botifarra negra sobre paper de forn (paper sulfuritzat) i cobriu-les amb un altre paper. Poseu-hi un pes a sobre i enfornar a 80ºC durant 1h. o 1 ½ h

Opcions
Es pot fer amb cebes i alls secs.
Al posar-hi les faves s
hi pot afegir 1 o 2 tomàquets madurs pelats.
Es pot fer amb pèsols o afegir-ne.
També es pot fer amb les faves tendres amb tavella (si teniu la sort de collir-les i cuinar-les), desfilades i trossejades.
A l
últim pas de la cocció shi pot tirar un raig de ratafia o vermut negre de la Terra Alta o mitja copeta de barreja (moscatell i aiguardent de Prat de Comte*) o  junt amb la botifarra negre.
Ho podeu fer servir per omplir canalons, pasta fresca, crestes, etc...

(*)El segon cap de setmana doctubre fan la Festa de laiguardent a Prat de Comte.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada