Hummus de faves a la catalana a la Thermomix
Ingredients:
600 g de faves congelades
150 ml de vi negre
150 ml d’aigua
2 o 3 alls tendres
Les fulles de dues branquetes de menta
fresca
1 ceba tendra
1 o 2 tomàquets
70 g d’oli d’oliva verge
extra
20 g de bàlsam de vinagre Celler de Cal
Menescal
2 grans d’all escalivats
1 pessic de pebre (opcional)
Preparació:
Posem el vi I l’aigua al vas i
programem 3 minut, temperatura varoma, velocitat 1. Quan esta calent posem la
papellona a les ganivetes. Afegim les faves, l’all tendre i les
fulles de menta, programem 20 minuts, velocitat cullera, temperatura 100º. Quan estan
cuites les reservem i les deixem refredar. Mentres posem 50 g d’oli al vas i la
ceba programem 3 minuts, velocitat 3, temperatura 100º. Afegim el
tomaquet, sal i sucre, programem 15 minuts, temeperatura 80-90º, velocitat 3,
treiem el vaset de la tapa i posem la cistelleta del reves per que evapori el
suc, si el sofregit és masa claret afegim 5 minuta més.
Mentre anem
pelant les faves i reservem.
Quan ha acabat
tot efegim les faves pelades, els alls tendres i les fulles de menta al vas
junt amb el sofregit de ceba i tomàquet, la resta d’oli, 70 g del suc de bullir les faves, els alls escalivats
i el vinagre i si es vol el pebre, programen 1 minut i mig velocitat progresiva
5-7-9-10.
Xips de botifarra: col·locar les rodanxes de botifarra negra sobre paper de forn
(paper sulfurat) i cobrir-les amb un altre paper. Posar-hi un pes a sobre i
enfornar a 80ºC durant 1h.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada