Translate

diumenge, 16 de desembre del 2012

Hummus de faves a la catalana a la Thermomix


Hummus de faves a la catalana a la Thermomix

Ingredients:
600 g de faves congelades
150 ml de vi negre
150 ml daigua
2 o 3 alls tendres
Les fulles de dues branquetes de menta fresca
1 ceba tendra
1 o 2 tomàquets
70 g doli doliva verge extra
20 g de bàlsam de vinagre Celler de Cal Menescal
2 grans dall escalivats
1 pessic de pebre (opcional)

Preparació:
Posem el vi I laigua al vas i programem 3 minut, temperatura varoma, velocitat 1. Quan esta calent posem la papellona a les ganivetes. Afegim les faves, lall tendre i les fulles de menta, programem 20 minuts, velocitat cullera, temperatura 100º. Quan estan cuites les reservem i les deixem refredar. Mentres posem 50 g doli al vas i la ceba programem 3 minuts, velocitat 3, temperatura 100º. Afegim el tomaquet, sal i sucre, programem 15 minuts, temeperatura 80-90º, velocitat 3, treiem el vaset de la tapa i posem la cistelleta del reves per que evapori el suc, si el sofregit és masa claret afegim 5 minuta més.
Mentre anem pelant les faves i reservem.
Quan ha acabat tot efegim les faves pelades, els alls tendres i les fulles de menta al vas junt amb el sofregit de ceba i tomàquet, la resta doli, 70 g  del suc de bullir les faves, els alls escalivats i el vinagre i si es vol el pebre, programen 1 minut i mig velocitat progresiva 5-7-9-10.
Xips de botifarra: col·locar les rodanxes de botifarra negra sobre paper de forn (paper sulfurat) i cobrir-les amb un altre paper. Posar-hi un pes a sobre i enfornar a 80ºC durant 1h.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada