Translate

dimecres, 8 de maig del 2013

Lasanya vegetal


Tenia ganes de presentar-vos un plat vegetarià, últimament he preparat moltes lasanyes amb carn. Doncs per què no una lasanya vegetal. Jugant amb els contrastos de colors i gustos.
El farciment de bolets lhe variat un xic de com el feia sempre. Lhe fet més lleuger substituint una reducció de nata, per una beixamel lleugera amb el suc dels bolets.

Lasanya vegetal



Ingredients
per 6 persones:
24 plaques de canaló
100 g de formatge ratllat
Per la capa despinacs
400 g despinacs descongelats
50 g doli doliva
1 gra dall
2 c/s de bàlsam de vinagre Mercè del Menescal
1 c/s de mostassa
Per la capa de bolets
450 g de bolets congelats
Bàlsam de Vinagre Mercè del Menescal
1 c/s de farina
3 c/s doli doliva
sal
pebre negre
Per la capa de samfaina
1 albergínia a daus
1 carbassó a daus
1 pebrot verd a daus
1 pebrot vermell a daus
1 Ceba a daus
3 gran dall picats
5 tomàquets de pera a daus
50 gr. Doli,.
1 c/p de sal
1 pessic de pebre
1 c/m de pebre roig
1 c/p de Sucre
Per la beixamel
15 g de mantega
15 g doli
40-45 g de farina
400 g de llet
Sal
Pebre
Nou moscada


Elaboració:
Preparació espinacs (Thermomix)
Poseu loli, programeu 1 minut, temperatura Varoma, velocitat 1.
Afegiu lall, programeu 2 minuts, temperatura, Varoma, velocitat 4.
Poseu la papallona a les ganivetes, afegiu els espinacs ben escorreguts , el bàlsam de vinagre i la mostassa al vas, programeu 10 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.
Preparació bolets (Wok)
Saltegeu els bolets en un wok, sense oli ni descongelar prèviament, quant shagin descongelat i hagin tret tota laigua, reserveu-la. Afegiu als bolets 3 c/s doli doliva, sal, pebre i 2-3 c/s de bàlsam de vinagre, deixeu-ho reduir uns segons, retireu el bolets del foc.
Recupereu laigua dels bolets al wok, quan shagi escalfat tireu-hi la farina tamisada i feu una beixamel clara i lleugera, si queda massa espessa aclariu-la amb llet desnatada.
Un cop sigui fred poseu damunt duna superfície plana que ho permeti tallar amb el tallant ben menut. O a la Thermomix 2 segons, velocitat 4.
Tot seguit ho torneu a posar al wok, amb la beixamel, doneu unes voltes.
Preparació samfaina (Thermomix)
Poseu totes les verdures menys el tomàquets al vas, programeu 2 segons, velocitat 4.
Poseu loli i la sal, programeu 10 minuts, temperatura Varoma, gir esquerra, velocitat cullera, sense cubilet.
Incorporeu el tomàquet, el pebre, el pebre roig i el sucre, programeu 25 minuts, temperatura Varoma, gir esquerra, velocitat Cullera, sense cubilet.
Preparació beixamel (Thermomix)
Escalfeu la mantega i loli, 1 minut, 100º, velocitat 2.
Afegiu la farina, programeu 2 minuts, 100º, velocitat 1.
Afegiu la resta dingredients, barregeu 5 segons, velocitat 7 i programeu 7 minuts, 100º, velocitat 4.
Muntatge
Unteu amb mantega una safata apte pel forn.
Poseu una capa de plaques, al damunt la capa despinacs. Una altra capa de plaques i al damunt els bolets. Una altra capa de plaques i al damunt la samfaina. Una última capa de plaques , la beixamel i el formatge ratllat.
Enforneu-ho a 180º 15 minuts (si ho heu preparat el dia abans). Tot seguit gratineu-ho. 

Notes: Jo faig servir plaques que no necessiten cocció, les poso i ja shidraten amb el farciment. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada