Ingredients:
Per a 40 canalons
40 plaques de canalons
250 gr de carn de vedella
Per a 40 canalons
40 plaques de canalons
250 gr de carn de vedella
250 gr de magre de porc
150 gr de pit de pollastre
2 o 3 fetges de pollastre i conill
2 cebes mitjanes
2 grans d’all o una cabeça rostida (segons el vostre gust)
2 grans d’all o una cabeça rostida (segons el vostre gust)
1 tòfona
1 got de conyac, xeres i vi blanc
1 got de conyac, xeres i vi blanc
1 copeta de “fino” o “palo cortado”
50 gr de mantega
50 gr de foie
50 gr de mantega
50 gr de foie
Oli d’oliva
Sal
Pebre
Nou moscada
Canyella en pols
Llet
Formatge parmesà ratllat
Preparació:
Posem l’oli d’oliva en una cassola, quant ja està calent i afegim les carns tallades a trossos grans amb els fetges i els alls o la cabeça sencera. Quant hagi enrossit la carn i afegim el got de barreja de conyac i vins, deixem reduir una mica i tot seguit afegim la mantega i quant ja és fosa la ceba i a foc lent la deixem coure fins que sigui transparent. Quant veieu que la cocció està quasi llesta hi podeu afegir una mica de tòfona tallada a trossets petits.
Tot seguit ja ho podem posar a la Thermomix o al got de la batedora. Ho tornem a la cassola i afegim la sal, el pebre, la nou moscada i el foie i anem remenant fins obtenir una pasta homogènia, ja amb el foc apagat i afegim una copeta de “fino” o “palo cortado”, ho tornem a menar tot junt. Si la pasta queda massa eixuta i afegim una mica de llet i la reservem.
Mentre coem les plaques i les refredem amb aigua freda.
Un cop les tinguem llestes, les traurem de l'aigua i les anirem col·locant sobre un drap de cuina que sigui net.
Llavors les omplirem amb la pasta de carn ja freda o tèbia i enrotllem.
Un cop les tinguem llestes, les traurem de l'aigua i les anirem col·locant sobre un drap de cuina que sigui net.
Llavors les omplirem amb la pasta de carn ja freda o tèbia i enrotllem.
Els anirem col·locant amb cura a la plata que després anirà al forn, que prèviament tindrem untada amb mantega i els cobrim amb una beixamel, formatge ratllat i a gratinar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada