Translate

dilluns, 26 de desembre del 2011

Canalons de carn

Ingredients: 

Per a 40 canalons

40 plaques de canalons
250 gr de carn de vedella
250 gr de magre de porc
150 gr de pit de pollastre
2 o 3 fetges de pollastre i conill
2 cebes mitjanes
2 grans d’all o una cabeça rostida (segons el vostre gust)
1 tòfona
1 got de conyac, xeres i vi blanc
1 copeta de “fino” o “palo cortado”
50 gr de mantega
50 gr de foie
Oli d’oliva
Sal
Pebre
Nou moscada
Canyella en pols
Llet
Formatge parmesà ratllat

Preparació:

Posem l’oli d’oliva en una cassola, quant ja està calent i afegim les carns tallades a trossos grans amb els fetges i els alls o la cabeça sencera. Quant hagi enrossit la carn i afegim el got de barreja de conyac i vins, deixem reduir una mica i tot seguit afegim la mantega i quant ja és fosa la ceba i a foc lent la deixem coure fins que sigui transparent. Quant veieu que la cocció està quasi llesta hi podeu afegir una mica de tòfona tallada a trossets petits.
Tot seguit ja ho podem posar a la Thermomix o al got de la batedora. Ho tornem a la cassola i afegim la sal, el pebre, la nou moscada i el foie i anem remenant fins obtenir una pasta homogènia, ja amb el foc apagat i afegim una copeta de “fino” o “palo cortado”, ho tornem a menar tot junt. Si la pasta queda massa eixuta i afegim una mica de llet i la reservem.

Mentre coem les plaques i les refredem amb aigua freda.
Un cop les tinguem llestes, les traurem de l'aigua i les anirem col·locant sobre un drap de cuina que sigui net.
Llavors les omplirem amb la pasta de carn ja freda o tèbia i enrotllem.


Els anirem col·locant amb cura a la plata que després anirà al forn, que prèviament tindrem untada amb mantega i els cobrim amb una beixamel, formatge ratllat i a gratinar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada