Translate

diumenge, 4 de desembre del 2011

Pica-Pica de Tentacions

Vol-au-vents farcits d’escalivada i formatge brie i de cabra



Ingredients:

Vol-au-vents
Escalivada
Oli verge d’oliva de les Terres de l’Ebre
Formatge brie de vaca o de cabra
Rulo de cabra


Tallem l’albergínia i el pebrot a tires ho posem en un plat i ho amanim amb oli verge de les Terres de l’Ebre, ho deixem reposar una nit.
Per preparar la farsa, amb un ganivet piquem l’albergínia i el pebrot.
Agafem un colador on hi posarem l’albergínia i el pebrot per treure-li el suc.
Amb una cullereta anem farcint els vol-au-vents i després hi posem un tros petitet de formatge damunt.
Ho posem al forn i ho gratinem 5 minuts a 250º.

 Vol-au-vents farcits de ceba caramel·litzada i formatge brie i de cabra


 Ingredients:
Vol-au-vents
Ceba Caramel·litzada
Formatge brie de vaca o de cabra
Rulo de cabra


Amb una cullereta anem farcint els vol-au-vents i després hi posem un tros petitet de formatge damunt.
Ho posem al forn i ho gratinem 5 minuts a 250º.


 Vol-au-vents farcits de bacallà i olivada



Ingredients:
Vol-au-vents
Carpacció de bacallà
Olivada
 Agafem un paquet de carpaccio de bacallà de la Sirena, el posem en un plat i ho amanim amb oli verge de les Terres de l’Ebre, ho deixem reposar una nit a la nevera.
Per preparar la farsa esmicolem el bacallà i anem omplint els vol-au-vents i al damunt hi posem una boleta de olivada.






Ceba Caramel·litzada a la Thermomix

Ingredients:
700 g de Ceba
50 g de mantega
50 g d’oli
sal
30 g de reducció de vinagre balsàmic de Cal Menescal amb mel
1 pessic de pebre

Preparació:
Trocegem la ceba durant 3 segons, velocitat 4. Amb l’espàtula baixem  les restes de ceba de la tapa i de l’interior del vas cap a les ganivetes.
Incorporem la mantega i l’oli 100 grams en total, jo faig meitad i meitad però cada u pot fer la seva proporció, tapem. Programem 30 minuts, temperatura varoma, velocitat cullera.
Quant acabi el temps, afegir al vas la sal, la reducció i el pebre. Programem 3 minuts, temperatura 100, velocitat 1.


Reducció de balsàmic

 Ingredients:
200 cc. De Bàlsam de Vinagre Mercè del Menescal de Bot (Terra Alta)
50 gr. de mel del Perelló (Baix Ebre)

En un cassó posem els dos ingredients i deixem bullir, remenant de tant en tant a foc baix fins que redueixi 1/3 del volum inicial.



Escalivada al forn

Ingredients:
1 albergínia
1 Pebrot vermell

Ho posem tot al forn fins que estigui tou. Ho trèiem del forn i ho emboliquem amb un full de diari.
Quant s’ha refredat un xic pelem l’albergínia i el pebrot reservem el suc.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada